Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2015 09:38 - Мистерия в Бургас: „Погребват“ живи бебета
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 11.07.2015 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В третия ден след раждането на „мъртвородената“ Мария, лекарите й направили генетични изследвания за 1818 лева вероятно, за да бъде осиновена.България гъмжи от лекари-престъпници!?
ГОДИНАТА НА ЛЕКАРИТЕ УБИЙЦИ
image
image
Лекарите и акушерките полудяха!
Родилните отделения на някои от бургаските болници заприличаха на прокълнати места, в които като на филм по Стивън Кинг изчезват бебета. Родителите им казват, че са се родили здрави, а в последствие от болничната документация излиза, че живите не са това, което са и започват абсурдни и безкрайни спорове за това дали макар и изплакали с идването си на бял свят, не са мъртво родени. След ужасната трагедия, сполетяла Нина Мандраджиева, за която ви разказахме, се оказа, че по същият зловещ сценарий изчезва и бебето на бургазлията Георги Веселинов. И нейната Мария (родена преди две години и половина), и неговата Габриела (дошла на този свят преди осем лета), са заровени уж някъде като биологични отпадъци. Родителите не спират да ги търсят заради мистериозните разминавания в документите. Истината обаче е дълбоко погребана, защото вместо да ги издирва, Цацаратурата търси с години вещи лица, които да направят експертиза. Най-странното в случая с малката Мария обаче е това, че в третия ден след раждането й, лекарите продължили да я лекуват и дори й направили генетични изследвания. Защо ли? Вероятно, за да се убедят бъдещите й родители, че детето е напълно здраво. Пред камерата на бТВ тази сутрин Нина Мандраджиева разкри, че е поискала от НЗОК проверка и е констатирано, че са използвани 1818 лева от болницата за генетично изследване на детето й. Жената, която води война с бюрократи и лекари, за да си върне детето, уточни, че подобни изследвания се правят от третия до петия ден след раждането, а за нейното дете още има спор дали е починало още в първия ден или е мъртвородено.
image

„Мария се роди в 5:40 часа, а към 22:30 ми съобщиха ужасната вест. Как два дни след това са продължили да я лекуват?“, пита Нина. След раждането мъжът й е видял бебето живо, а в смъртния акт пише, че е мъртвородено. От частната болница, в която малката Мария се родила, твърдят, че детето й е погребано, но гроб няма. Все още не е ясно какво се е случило с новороденото, защото делото се точи.
Родители на близнаци винят лекари за продажба на бебе, искат ДНК експертиза на „починало“ новородено

„Ако наистина е починало, да ми дадат трупа, за да си го погреба както трябваше да бъде направено! След изписването, ходех да взема документите за аутопсията, но тя се забави. Когато отидох да потърся гроба на детето, се оказа, че е някъде в Сливен. Не бях уведомена за това. Защо карат детето в друг град, като процедурата тук е безплатна и се извършва от общината? Защо е нужно да правят разходи да се погребе там? Имали сключен договор с траурна агенция в Сливен. Ами ако имаха в Сибир, там ли щяха да го закарат?“, пита Нина. Няма кой да й отговори естествено, защото прокуратурата си има други проблеми и търсенето на истината не й е сред приоритетите.

„Аутопсията е объркана. На едното място пише, че детето ми е живяло 4 часа и 50 минути, а на друго, че е мъртвородено. Не може хем да е живо, хем да не е. Издаден е и акт за раждане, и смъртен акт, а го загробват като биологичен трупен отпадък. Това е абсолютно недопустимо в случая“, подчерта Нина.

От Окръжна прокуратура – Бургас съобщиха, че делото не е приключило. Причината за това е невъзможността да бъдат намерени вещи лица – медицински специалисти, които да изготвят съдебно медицинска експертиза.

„Животът ми е сринат. Съсипана съм. Няма какво да кажа, защото само този, който е преживял този ад, знае как се чувства човекът в дадената ситуация. Не искам да се хваля, че съм силна, но се боря с нокти и зъби. Има и много други хора с подобен проблем. Някои се борят, а други не съумяват, защото процедурата е много тромава и не се стига до конкретен резултат. Трябва много неща да се променят“, добавя Нина.

В ефира на бТВ Георги Веселинов пък заяви, че неговото семейство е преживяло подобна трагедия преди осем години. Бременността на съпругата му е протекла нормално, след раждането са казали, че бебето е добре, а вечерта от болницата му обяснили, че има проблем с детето, което по-късно е обявено за мъртво.

Той обясни, че със съпругата му са получили много трудно документите и епикризите за смъртта на детето си – събрали са всички тях едва шест години по-късно. Съмненията са започнали, след като са открили различия в епикризите.

„В момента, в който я приеха в болницата, ненадейно я оперираха, тъй като имало проблеми с тоновете. Тя е видяла детето живо. Лекарите потвърждават, че бебето е било в много добро състояние. Вечерта обаче ми се обадиха и ми казаха, че има сериозен проблем с него. Отидох в болницата и лекарите ми обясниха, че дробчетата му не са се отворили. На следващия ден правят някакви процедури. Ние разбираме, че всичко върви добре, но вечерта почива“, добавя бащата. Той разказа как лекарите го убедили да спре да разпитва за починалото дете. Казали му, че трябвало да насоча вниманието си към съпругата си, която също можело да не изкара вечерта.

„Убедиха ме, че тя е в много лошо физическо състояние и може да почине. Аз обаче съм по-религиозен и затова държах да го погребем както трябва Габриела. Имам за нея и акт за раждане, и смъртен акт“, споделя Георги. „При нас случаят с погребението е същият, както при Нина. Отидохме да търсим гроба и се оказа, че той бил в огромен парцел с размерите на футболно игрище. Никой естествено не знае къде е погребана Габи. Там има 20-30 необозначени гроба“, подчерта бащата. Голяма трагедия е за нас това, каза още той.

Как в родилните отделения на някои бургаски болници деца си отиват от този свят? Защо в документите на едно място пише, че са живели няколко часа, а на друго, че са мъртвородени? Защо се пилеят парите на нас данъкоплатците за генетични изследвания на „мъртвородени“ бебета? Къде е прокуратурата и защо на двама бургазлии се налага да воюват с институциите като с вятърни мелници? На тези въпроси се очакваме да получим отговор от главният прокурор Сотир Цацаров. Следващата седмица той ще гостува в „Тази сутрин“ по бТВ, а водещият Антон Хекимян се очаква да му ги зададе. Едва ли обаче ще получи отговор, защото има някои, които не искат истината да излезе на бял свят.




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624807
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930