Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 10:28 - Ако КТБ беше оздравена, дупката в бюджета щеше да е 600 млн., а не 4 млрд. лева! Менда действа тоталитарно! ДПС ще бъде забранена със закон!
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1369 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 29.06.2015 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Лично подадох сигнал за кражбите в енергетиката на шефа на ДАНС в присъствието на министър Теменужка Петкова. Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов е един от партньорите на ГЕРБ в управлението на страната. Симеонов е остър камък и често не е съгласен с определени действия на най-голямата партия, които назовава публично. С г-н Симеонов разговаряме за източването на КТБ, банковата система, правителството, енергетиката и други ключови теми.
image

                             Интервю на Ивайло Крачунов

 - Г-н Симеонов, успява ли държавата да преодолее финансовите проблеми от катастрофата, която я сполетя с фалита на КТБ?

 - Според мен банковата криза е преодоляна, особено на фона на съседна Гърция, но не по-най-добрия, а по-най лошия начин.

 - Кое ви кара да мислите така?

 - Защото кризата бе преодоляна с обществени средства от Фонда за гарантиране на депозитите.

 Банковата криза можеше да бъде преодоляна чрез оздравяване на КТБ. Но бездействието на отдел "Банков надзор" в КТБ, както и на правителството на Орешарски, а след това и на Близнашки задълбаха бездействието.

 Стана така, че България плати най-висока цена от фалита на КТБ.

 Блокирането на банката направи все по-необратим процеса на загуби на милиардите от КТБ. Банката трябваше да бъде оздравена и отворена. Тогава дупката щеше да бъде само от 600 милиона лева, а не от близо 4 млрд. лева.

 Станаха много безумия, на които тепърва трябва да отговорят синдиците и прокуратурата. Те трябва да отговорят защо не се приемаха месечните вноски на кредитополучатели, които бяха взели кредити. Това беше направено умишлено, за да се унищожи банката. И страната ни плати най-високата цена.

 - Как си обяснявате факта, че двамата квестори, които са подправяли договори, включително и този на Иван Костов, все още не са привлечени като обвиняеми?

 - Не мога да ви отговаря. Предполагам, че трябва да се съберат още факти и доказателства. Не мога да издавам присъди или да казвам, че прокуратурата е добра или лоша.

 - Каква развръзка очаквате по въпроса за избора на управител на БНБ?

 - Очаквам поредната политическа катастрофа на ГЕРБ, които отново започнаха да си вярват прекалено много и се оставиха да бъдат ръководени от стария си рефлекс, когато управляваха с мнозинство.

 По въпроса за управителя на БНБ сме свидетели на абсолютно тоталитарен подход в основата, на който е Менда Стоянова.

 Лошото е, че ГЕРБ има поведение на партия, а на сбирщина. В партията има отделни индивиди, които дърпат чергата към себе си. И мисля, че това е очевадно на всички.

 - С какво е сгрешила Менда Стоянова?

 - Тя тръгна да го разкарва тоя (Димитър Радев). Според мен той е лично неин избор. Действията на тази жена са малко прибързани. Лошото е, че няма кой да я контролира.

 Същото се случи и при избора на шеф на Сметната палата. Но тогава все пак бяха проведени консултации и се стигна до разумно решение.

 По въпроса за Димитър Радев няма никакви консултации, никой не се обажда за нищо. Явно от ГЕРБ смятат, че ще съберат необходимите им гласове заедно с Реформаторите, но няма да успеят. Или ако все пак прокарат този управител на БНБ, то това ще бъде с много крехко мнозинство - малко над 120 депутати, което ще бъде изключително лош старт за този човек.

 Това ще бъде изключително лош сигнал и за банковата стабилност на България.

 Редно беше кандидатурата на Радев трябваше да бъде подкрепена от колкото се може повече парламентарни групи и народни представители, но това явно няма да стане.

 - Защо?

 - Заради самонадеяното поведение на ГЕРБ. Ето затова няма да стане.

 - Смятате ли, че Менда Стоянова е подвела министър-председателя Борисов по въпроса за Радев?

 - Не мога да смятам каквото и да било. Да се оправят там с Борисов. Аз не съм компетентен в техните отношения и не мога да кажа кой кого е подвел, съгласувал ли е и т.н.

 Нещата за мен изглеждат характерни за Менда - прибързаност и тоталитарност.

 - Нападате много яростно ГЕРБ. Да разбирам ли, че добрите ви партньорски отношения са под въпрос?

 Не. В никакъв случай кандидатурата за шеф на БНБ не е решаваща за бъдещите ни отношения с ГЕРБ.

 Много важни са седемте неща, които са посочени в нашите условия и за които ще искаме отговор на 1 юли дали са изпълнени или не.

 А това дали или друг ще се кандидатира за шеф на БНБ не е толкова важно. Естествено има значение за банковата система и то най-вече от гледна точка на това в коя посока ще работи БНБ - за унищожаване на българските банки и унищожаване на българския бизнес и поставянето му в зависимост от европейските банкови монополи и картели или ще бъде даден превес на родните банки и ще бъде стимулирано тяхното развитие.

 Това са двете противоречиви тенденции, които трябва да бъдат решени от съответния шеф на БНБ.

 Случаят с Радев е ясен. Ясно е откъде идва и кого ще подкрепя.

 Случаят с Григорий Вазов е точно обратния. Това е човек, който залага на патриотизма в банковото дело.

 Като цяло ние от Патриотичния фронт не смятаме, че въпросът с кандидатурата за шеф на БНБ е от решаващо значение за отношението ни към управляващата коалиция.

 В крайна сметка никой в този момент не може да предвиди какво ще бъде поведението на този или онзи шеф на БНБ.

 Аз съм на принципа, че на всеки един човек трябва да се даде възможност да работи, да се види има ли резултати или не. И чак тогава да се дава оценка.

 - Кои са отличниците и двойкаджийте в кабинета?

 - Определено одобрявам работата и действията на енергийния министър Теменужка Петкова. Тя за мен е един от най-дейните министри заради това, което се опитва да направи с американските централи като цяло в енергетиката.

 Давам много висока оценка на министър Петкова.

 Румяна Бъчварова работи прекалено отскоро, за да й дам оценка.

 Не мога да кажа, че Николай Ненчев е от успешните министри. Подобна е оценката и за Божидар Лукарски. Няма информация от Министерство на икономиката за предприети активни действия.

 Христо Иванов се опитва да прави нещо и има добри идеи, но среща трудности при реализирането им.

 По отношение на Петър Москов мога да кажа, че заслужава пълни адмирации. Той има пълна подкрепа за това, което се опитва да направи.

 Москов притежава необходимата решителност да прокарва идеите и реформите, които предлага. Работи в положителна посока, с изключение на приватизацията на болниците, с която не съм съгласен.

 - Какво мислите за горещите събития в енергетиката, които предизвикаха острата реакция на КРИБ и синдикатите?

 - Патриотичният фронт е единствената партия, която заложи на трето място в своята програма въпроса за ревизия в енергетиката, спиране на кражбите и недопускане на увеличаването на цената на електроенергията.

 Това е наша последователна политика, която върши и ръководената от мен комисия в парламента.

 За това, че сега не се допусна увеличението на цената на електроенергията и Патриотичния фронт има заслуга.

 В края на крайщата разкритията за енергетиката бяха направени първо в комисията, която ръководя.

 Още преди два месеца подадох сигнал лично на председателя на ДАНС Димитър Георгиев в присъствието на министър Петкова за ВЕИ-тата, които са ползвали европейски средства, но не са ги декларирали, а са искали висока цена за продаденото от тях цяло количество електроенергия. Това е забранено и в разрез със Закона за енергетиката.

 Подадох сигнал и срещу фирми, които са присъединени с по-малка мощност отколкото имат реално, а след това излиза, че са продали два пъти повече електроенергия.

 Данните съм предал лично на Георгиев. Информирал съм за това и премиера Борисов.

 Това, което се случва сега в енергетиката си има предистория, която трябва да е ясна за обществото. 

 - При какви условия бихте седнал да преговаряте с ДПС?

 - За какво да преговарям с ДПС. С тях нямаме общи точки.

 - Например, когато трябва да бъде постигнат консенсус по важна за България тема?

 - Аз съм нормален човек за разлика от техните лидери, които не са нормални хора. Това са болни от логорея хора, кухи лидери зад които няма биография и никакви постигнати елементарни успехи нито в частния живот, нито в бизнеса, нито в научната област.

 Просто те са едни изпразнени от съдържание дърдорковци.

 Но за разлика от тях аз съм готов да седна винаги да преговарям с тях по въпроса за едно доброволно оттегляне от парламента.

 В такъв случай с удоволствие ще преговарям с ДПС, дори ще им осигуря необходимия начален тласък и условия за оттегляне от политиката.

 - Смятате ли, че това е удачно?

 - Защо, това ненормално ли е.

 - Мисля, че подкрепата за една партия се решава от избирателите, а не от отделни личности.

 - Когато една партия се самозакрие, тогава избирателите няма как да гласуват за нея.

 Най-добре ДПС да се самозакрие докато лидерите й все още са известни, а да не го правят, когато съществуването на партията им бъде забранена със съответния закон. Вярвам, че това ще стане рано или късно.

 Рано или късно Картаген трябва да бъде разрушен.

 - Предстоят местни избори. Патриотичният фронт ще търси ли подкрепа за кандидатите си и от други партии или ще се яви самостоятелно на вота?

 - Патриотичният фронт е коалиция, но е отворена в посока на намиране на най-доброто решение за всяка община.

 Това означава, че нямаме скрупули да подкрепим други кандидати и нямаме скрупули да приемем подкрепа от други партии към наш кандидат.

 Ще търсим това, което е най-добре за общините, а не това, което е най-добре за коалиция Патриотичен фронт, защото на първо място са интересите на държавата и на живеещите в една община.





Гласувай:
5



1. appen13 - Полит-проституцията и обслужването на мутроГербу като идеала на един АНТИ-БЪЛГАРСКИ патриотар
29.06.2015 11:38
Комичният порно-мутро "лидер" на АНТИ-БЪЛГАРСКИЯ "Паричен фронт", жалък сбирщиняк от евтини политически проститутки, готови да продадат и препродадат всеки, редят сълзи и сополи, че не ги пускат да хранилката на евро-подаянията. Лоши мутри и мутреси от Герб, да не позволяват на колегите си мутро-патриотари и те да участват в грабежа над сънародниците сеи !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624693
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930