Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2015 15:05 - Политици, не спете! Всички можем да станем пенсионери в Германия и какво крият нашите управляващи…
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1484 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.06.2015 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Темата с пенсионната реформа вълнува хиляди българи. Решението на проблемите им обаче е в задънена улица. До редакцията пристигна писмо, в което наша читателка пита дали може да се осигурява в Германия. Обърнахме се към специалиста – бургазлията Георги Бакалов, който е и председател на Съюза на застрахованите в България. Ето какво ни отговори той за пенсионната система у нас и какви са условията да получаваш пенсия от Германия.
image
image
Някой разбра ли, че Европа ни задължав
а да свалим минималния осигурителен стаж на 7 години? Май не, управляващите мълчат! Изрекоха се много приказки, водиха се дебати, случиха се разправии и скандали, почти се стигна до бой пред камерите на една телевизия! Хората не разбраха за чие добро трябва толкова спешно да се промени пенсионното законодателство и какво му пречи на следващия парламент да отмени тази промяна и да сътвори нова дивотия! Не беше казано какви измерения ще имат крайните резултати и ако те са в наша полза, колко дълго ще се радваме на тази полза!

Беше безочливо скрито от обществото най-важното – какъв ще е размерът на пенсията ни, ще се доближим ли до средните европейски стандарти, или ще си останем на дъното и колко дълго ще получаваме пенсия!
image
Вече две десетилетия не е проблем да се изчисли кой каква пенсия колко дълго ще получава.

Още през 1994 г. застрахователите в Германия (в това число и аз) предлагаха сравнителен анализ между държавната и частната пенсия.

Анализите бяха много точни, въз основа на държавните статистики и прогнози – всяко отклонение от истината означаваше огромни санкции.

Софтуерната програма извършваше анализа за 1-2 минути за всяко лице. Тези прогнози се сбъднаха с допустимите минимални разлики.

Софтуерни програми за подобни прогнози струват отдавна жълти стотинки и всеки може да се сдобие с тях.

Въпросът е защо нашите политици не желаят да назоват истината с нейното име! Защо политиците бягат от въпроса колко дълго ще получаваме пенсия?!
image  image
Към този момент (според официална статистика по области от 16.05.2014 г.) мъжете живеят средно между 68 и 72 години, трябва да плащат осигурителни вноски 38 години, пенсионират се на 63 години и 8 месеца, радват се на пенсията си цели 5 до 9 години! Плащаме 38 години за няколко години мизерна пенсия. Защо не са честни нашите законотворци и не споделят с нещастните си избиратели – ако през 2022 г. мъжете трябва да се пенсионират на 65 години, след като 40 години са плащали за пенсия, колко дълго и на каква пенсия ще се радват!
image
Прогнозите не могат да бъдат далеч от истината, а истината е жестока за простосмъртните!

Други важни обстоятелства, които умишлено се укриват от обществото –

Европа ни задължава до края на 2015 г. да въведем европейски стандарти:

Да свалим минималния осигурителен стаж на 7 години;

Да въведем № на осигурителната сметка за всяко държавно осигурено лице;

Да изплащаме на лицата с по-малко от 7 г. осигурителен стаж осигурителни вноски с натрупаните лихви!

Минималният осигурителен стаж в България за мъже и жени към този момент е 15 години!

Ако България не изпълни тези задължения,  ще последват санкции от джоба на най-бедния народ в Европа!

Истината не може вечно да се укрива от обществото!

Нима никой не знае, че нашенци отиват да поработят няколко години в Европа или в Турция, за да получат пенсия от тези държави, която е по-висока от средната в България?!
image
Аз лично разполагам с документи, които показват каква пенсия плащат германците за 8-9 години осигурителен стаж в Германия, защото получавам такава пенсия.

Убеден съм, че политическите упражнения, които правят нашите законотворци на наш гръб, няма да ни измъкнат от дъното на европейските пенсии!
image
Убеден съм, че този пенсионен модел в България отдавна е обречен на пълен провал и честен обществен дебат за нов пенсионен модел е крещящо наложителен!

В Германия и другите западноевропейски страни няма понятия „Осигуряване“ – има държавно и частно застраховане. Понятието „осигуряване“ се използва в Германия, когато в някои случаи се опитват да ти пробутат застраховка.

Германската ЧАСТНА ПЕНСИОННА ЗАСТРАХОВКА е с много по-голяма доходност (около 45% по-висока от държавната) и при продължителен застрахователен период (над 20 години) някои застрахователи изплащат двойно повече от вложеното.

Задължително за застрахователя условие – гарантираната доходност да е над средния инфлационен процент.

Капитална опция:

След приключване на застрахователния период – изплащане на пенсионната застраховка или пенсия, при навършване на пенсионни години.

За германските пенсионни застрахователи не е важна националността на застрахованото лице, а начинът на плащане и адресът.

Начинът на плащане е чрез удържане на застрахователната премия от сметка в Германия. Повечето застрахователи не се съгласяват на сметка в чужбина, защото трансферите са скъпи и не винаги гарантирани, съгласно германското законодателство.

На практика ВСЕКИ с адрес и банкова сметка в Германия МОЖЕ ДА СКЛЮЧИ на името на всеки български гражданин (независимо от местонахождението му) германска пенсионна застраховка.

НАЙ-ВАЖНОТО – банкова сметка в Германия.
image Жандармерия пази Орландовци. Тя обаче няма да помогне в конфликта между българи и цигани там. И причините за това са много по-дълбоки, не са от вчера. Цели 25 години те дълбаят като китайска капка обществото ни.
Преди промените през 1989 г. циганите ги образоваха задължително, имаше работа за тях и служеха в Строителни войски. А сега – 25 години след това, в условията на демокрацията те се обособиха в гетата и решиха, че мнозинството е длъжно да плаща на малцинството. И отвсякъде на висок глас започна да се чува: „Нямаме работа, гладни сме и затова имаме право да крадем, може да не си плащаме сметките за ток и вода и други подобни.“
Възмущението на българите обаче изригна в негативна насока. Въпросът „защо?“ се чува всеки път, когато се появи подобен проблем. Оттук дойде сблъсъкът. А политиците винаги са залагали на разделението. Ето, сега идват местни избори и те знаят, че ромите ще им бъдат полезни. Подозирам, че това напрежение ще се засили още повече.
За да започне отнякъде разрешаването на ромския проблем, има две опорни точки: първата е образованието, а втората трудът. Това, на което бе заложила преди 1989-а народната власт. И да знаят, че освен права имат и задължения. Циганите направиха раждането на деца професия. Властта знае за наддаването по панаирите за ромски булки, но мълчи и не реагира. А след това 14-15-годишните момиченца ги превръщат във фабрика за пари. От това съществуват и повечето ромски барони. Държавата трябва да установи властта навсякъде. Включително и в ромските гета, където се продават деца.
Вина за всичките тези изстъпления имат и европейските правозащитници, които казват – човешко право е те да имат подслон. И какво излиза? Че циганите имат право да заграбват чужда земя, да строят незаконно, а българите нямат право. Ето това е противоречието, което идва от Брюксел. Една криворазбрана европейска цивилизация, която ни тормози.
Правилата трябва да са еднакви за всички – заграбва ли някой чужда земя и строи незаконно – да му се бута къщата. Сега излиза, че българите са в ролята на измамените. И пак стигаме до политическите партии. За които ромският електорат е цел – с техните гласове да напълнят изборните урни. Само че политиците не трябва да забравят, че всяко нещо има предел на търпение. Много от ромите имат качества и затова те трябва да се образоват и трудят. Но не да живеят на гърба на мнозинството, което поражда другата реакция. Бедата е друга – че българската държава и обществото ни се циганизираха.
Ситуацията вече излиза извън контрол. Погледнете какво се случва, когато цигани и българи се разминават – всеки е настръхнал и се гледаме с недоверие. А колко малко е нужно, за да избухне искрата между нас. Затова трябва да не отлагаме решаването на проблема от избори до избори. Политиците са на ход.
http://burgas-podlupa.com/2013/page/59/  



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1625176
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930