Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 14:56 - Драгомир Стойнев: Стотици актове срещу ЕРП-та стоят без подпис в ДКЕВР
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1435 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 05.01.2015 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Срещу заплата от 8 400 лева месечно и ние можем да развием амнезия .Тази седмица изтичат давностните срокове на голяма част от тях
Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова не е разписала нито едно от 226 наказателни постановления срещу елетроразпределителните дружества.       
          image   image                                                                                                                              
Това стана ясно от зададените от депутата от БСП лява България и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев въпроси към вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Стойнев припомни, че през май докладите за извършените по-рано през настоящата година от ДКЕВР одити на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про са станали публично достояние. По думите му нарушенията са повече от 2600, а актовете стоят на бюрото на председателя на комисията и чакат да ги разпише.

„Вчера г-жа Тодорова дори се опита да подведе парламентарната комисия-като заяви, че има 226 наказателни постановления и когато бе попитана на каква стойност са те тя не можа да отговори и накрая си призна, че тя не разписва наказателните постановления към електроразпределителните дружества“, разказа Стойнев. По думите му, е голяма част от тези актове имат давностен срок.

„Г-жа Тодорова призна, че тази седмица изтичат голяма част от тези актове. Ако не се връчат днес, всичко приключва“, категоричен бе бившият енергиен министър. Той изрази съмнение, че някой в ДКЕВР защитава електроразпределителните дружества. „В това няма нищо лошо, но те трябва да уважават българските институции и граждани и да работят така, както работят в собствените си държави“, завърши Драгомир Стойнев.

А инженерът -електричар Валери Симеонов – „патриот“ и член на ресорната комисия май говори със стиснати устни …

АВ ТОВА ВРЕМЕ БОЙКО И ХВЪРКОВАТАТА МУ ЧЕТА ПАК ЯХВАТ „ФАЛКОНА”

image

На поредното си заседание в сряда правителството на Бойко Борисов отпусна до­пълнително 1 007 262 лева на „Авиоотряд 28“ за текущи разходи. Парите се осигу­ряват за сметка на резерва за непредвидени и/или не­отложни разходи в Държав­ния бюджет, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Решението съвпада с ост­рите дебати в парламента по приемането на бюдже­та за следващата година. На фона на недоимъка, на който са обречени учите­ли, лекари, пенсионери и со­циално слаби, решението е като пир по време на чума. Милионът ще бъде изгорен в небето за поредните раз­ходки на министър-предсе­дателя и компанията, както това ставаше при предиш­ното управление на Бойко Борисов.

Припомняме, че в миналото Народно събрание времен­на парламентарна комисия, председателствана от АТАКА, установи, че Бо­рисов е прахосал близо 34 млн. лева за воаяжите си в страната и чужбина. Пре­миерът се разпореждаше с авиоотряда като с бащи­ния. С негова заповед бяха извършени 67 търговски по­лета, въпреки че АО-28 няма лиценз за такава дейност. Прокуратурата замълча за откритите нарушения и нередности, въпреки че по­лучи всички материали на комисията, оглавявана от Венцислав Лаков.

С новия милион за авиоот­ряда вече е ясно, че Борисов не се е отказал от нави­ците си и ще продължи да хвърчи с „Фалкона” и „Еър­бъса”, а данъкоплатците ще плащат за масрафа му.




Гласувай:
10



1. andrei - Скоро ще им видим сметката на
12.12.2014 15:53
тези мръсници и национални предатели!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624972
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930