Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 12:43 - Кой клати Деформаторския блок
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
8



                                         ДСБ разклати Реформаторския блок

Различията между партиите в Реформаторския блок за пореден път излязоха на показ, като този път това се случи по време на Националното събрание на ДСБ, което продължава и в момента.
По време на сбирката, в която участват близо 750 делегати от цялата страна, председателят на тъмносините Радан Кънев изнесе доклад. Една от основните тези в него е, че в настоящия си вид Реформаторският блок е изчерпан. Според Кънев РБ не може да осъществи необходимите реформи и непрекъснато разочарова избирателите си.
image

                                        Успехи и неуспехи

В речта си пред делегатите Кънев посочи като успех на Реформаторския блок влизането във властта и увеличилата се двойно подкрепа преди и след предсрочните парламентарни избори. После тъмносиният лидер продължи с критиките.

„През изминалата година доверието между партиите в Блока не нарасна, скандалите следваха един след друг, лидерите не говорехме на един й същ език и дори представяхме пред обществото различни  политически цели. Хората, които гласуваха за нас ни дадоха огромно доверие, а ние ежедневно ги разочароваме. Не можем да постигнем целите си без Реформаторския блок, но Реформаторският блок не може без здравата структура на ДСБ“, каза Кънев. Той заяви, че са направени много компромиси, но уточни, че „всяко участие във властта носи със себе си нови правила“.

„Мога да призная, че голяма част от предизборните обещания на Блока не бяха изпълнени при преговорите с ГЕРБ за съставяне на управленска коалиция. Причината за това е липсата на единна политическа воля“, обясни Радан Кънев.

Той предупреди, че в момента РБ е в „нестроен“ вид и заради това не може да отговори на очакванията на гражданите. След което прокара тезата обединението да се превърне в партия:

„Трябва да имаме силна и единна парламентарна група, консолидирано и единно присъствие в Министерски съвет и областните управи, обща организационна структура на районно и общинско ниво, която да предложи най-силните кандидати на изборите догодина (местния вот – б.а.). За да го постигнем ни е нужна единна национална структура, способна да взима и да отстоява бързо и непоколебимо политически решения и да формира обща политическа воля. В тази задача изоставаме опасно“.

Радан Кънев обясни, че вижда три варианта за постигане на единство в РБ – Възможност 1: Партиите в обединението се сливат в една формация. Вариант 2: Политическа федерация с общ национален съвет. И накрая: „Създаване на нова политическа партия, която да обедини около себе си старите партии, като формациите запазват своята самостоятелност, но определят общата политика, водещите лица и послания“.

От форума на ДСБ отсъства бившият председател на формацията Иван Костов. В профила си в социалната мрежа Фейсбук Костов обяснява защо е взел това решение:

„Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996-1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск“.

                                           Оттеляне

Малко по-късно, отново чрез социалните мрежи, друг кадър на ДСБ – Иван Иванов, заяви че се оттегля от ръководството и остава редови член на формацията.

„Всяко отстъпление от заложените реформи и политики ще има фатални последици за общността от членове, симпатизанти и избиратели на Демократи за силна България, партията, която с толкова вдъхновение създадохме преди 10 години“, предупрежава Иванов.

                                           Ръководство

След речта и отчета на Радан Кънев той бе преизбран за председател на ДСБ. Негови заместници ще са здравният министър Петър Москов, генерал Атанас Атанасов и евродепутатът Светослав Малинов.





Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624932
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930