Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 09:53 - Сватба: Боко се жени: четири булки и един ерген от Банкя
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 05.01.2015 12:57


 Четири булки и един ерген от Банкя – българска политсага. Театърът в ГЕРБ скоро ще свърши!

От невъзможната идея за кабинет на малцинството до консултации за широка коалиция, Борисов вчера отново се върна към изначалното предложение – кабинет на малцинството с участието на Реформаторския блок. Това стана ясно от думите му след двучасово съвещание с актива на партията, в което взеха участие кметове, общински и областни координатори, депутати и евродепутати от ГЕРБ. Форумът трябваше да послужи като своеобразно допитване до структурите с кого да се влезе в коалиция ГЕРБ. Решено бе тази седмица ГЕРБ да продължи преговорите с четири партии – РБ, БСП, Патриотичния фронт и АБВ, този път с участието на експерти. Сред партньори реформаторите бяха отличени като „най-приемлив партньор“. Колкото за ДС нещата са ясни – ТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ … Окончателната коалиционна формула за кабинета ще бъде изчистена идния понеделник, когато Борисов свиква отново актива във вчерашния формат. „Дотогава трябва да имаме изчистена концепция дали ще предложа правителство на малцинството“, заяви лидерът на ГЕРБ
И още:
Татяна Дончева: Трите каки са за парлама. Правителството е готово, истинските преговори са в Банкя!

imageПравителство ще има, но истинските разговори се водят в Банкя. Трите каки в парламента са за парлама. Що се нервите. Правителство ще има. Истинските преговори се водят в Банкя. Трите каки в парламента са само за парлама. Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той са заема с нещата. Все едно гледаме конкурс за държавен служител с предизвестен край. Борисов е говорил вече с когото му трябва. Реформаторският блок не е стабилен политически субект и не е много добре да се обвързваш с него, ако искаш да управляваш. Реформаторите не са стабилни… Какво очакваме, Лукарски ли да си признае? Не виждам смисъл коалиция между ГЕРБ и БСП, защото социалистите са с малко гласове. В Германия, която толкова даваме за пример, обединението леви и десни е такова, че едните могат да пречат на другите, ако се излезе от рамката. У нас БСП имат много малко гласове, съотнесено към ГЕРБ, така че партията на Брисов може да получи друга подкрепа. До 30 октомври правителство ще има, защото в началото на ноември тръгва новата Европейска комисия. За нея е важно да има стабилни правителства в ЕС. Не очаквам новото правителството да е такова, че да може да върши работа.”, заяви Татяна Дончева по bTV.

И още:
ОПАСНИ ИГРИ image

Крайната цел на оставката на Борисов лъсна с цялата си сила – вкарва страната в един лабиринт от парламентарни и правителствени кризи. През това време безмандатното служебно правителство заедно с президента ще изпълнява волята му. Докато не бъде подменена цялата администрация и след тая варварщина да се отиде до поредните избори, които ще му докарат абсолютно мнозинство. Такова управленско коварство нашата история не помни.

Авантюризмът в политиката никога не води до просперитет на нацията и държавата. Борисов по същество е пират, но не е човек на честта, както отдавна е известно. А спектакълът, който ни разиграва е направо пожароопасен. Ако не го озаптят задокеанските и европейските му приятели, предстои пълен разпад на държавата. Защото държава без бюджет няма как да съществува, колкото и жалка да е тая държава.
ГЕРБ е еднолично дружество, управлявано от главатар. Главатарят е в състояние да сбъдне и най-мрачните ви очаквания. Вторият тур на консултациите и прочутите 18 точки едва ли ще донесат някакъв конструктивизъм. Обществото така и не разбра какви са тия точки, защо са 18, а не 9 или 20 и т. н.
Другият вариант – да има все пак някакъв кабинет, също не е оптимистичен. И едва ли ще удържи протестите на хората, когато усетят истинската цена на токовия удар.
Засега е ясно само, че политиците ни са типове, които не заслужават никакво доверие. КТБ е част от криминалния пейзаж.

А в това време  тия от СКАТ плащат данъци колкото за едно такси......





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627446
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930