Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2014 11:45 - Тъмни облаци над главата на Плевнелиев
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1519 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 06.05.2014 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В началото на април Плевнелиев имаше подкрепата на само 29 на сто от избирателите, което е спад с четири процента спрямо март.
Точно по време на процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та, за неизплащане на дължимите 347 млн. лева на НЕК, Плевнелиев се срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц.
Депутатът от „Атака” Димитър Димов очаква процедура за предварително отстраняване на президента по повод инициативата на парламентарната група на "Атака", подкрепена от БСП, за създаване на временна анкетна комисия в Народното събрание.
Нейните членове ще нищят защо Плевнелиев е провел необявен разговор на четири очи с Шишковиц във Виена.
От президентството упорито мълчаха за срещата. Кратка информация се появи едва няколко дни по-късно в резултат на медийните въпроси, отправени към пресцентъра на „Дондуков” 2.
От партията на Волен Сидеров обявиха, че са събрали 70 подписа с подкрепата на БСП за създаването на комисия, веднага след празниците. Прогнозите са, че инициативата ще бъде подкрепена от всички групи в НС без ГЕРБ.
Разпространено е и мнението,че Борисов няма да го защитава особено активно?
Според депутатите от „Атака” комисията ще докаже, че Плевнелиев прави тайни договорки с частни компании и прокуратурата ще прояви интерес.
Депутатът Димитър Димов счита,че Росен Плевнелиев не защитава държавния интерес, а чуждия.
" Ако беше така, разговорите щяха да са прозрачни и обществото ще знае какво е обсъждал президентът с неговите събеседници”, каза депутатът от „Атака”.
Според него е показателно, че от „Дондуков” 2 са се опитали да скрият беседата на държавния глава.
Новите фотоволтаични централи бяха най-сериозна изненада за електроразпределителните дружества, тъй като техните инсталирани мощности са значително над прогнозираните.
Да не забравяме,че Плевнелиев сезира Конституционния съд за нововъведената такса за производителите на електричество от възобновяеми източници.
image

В интервюто си пред Би Би Си в предаването “HARDtalk” с водеща Зейнаб Бадауи,надпартийния по конституция Плевнелиев потвърди, че е от ГЕРБ и дори се зае да обяснява абревиатурата на ГЕРБ.
Плевнелиев „въвлече” България във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим.
От "Атака“ отдавна искат импийчмънт на президента Плевнелиев.
Конституционният съд неочаквано бързо допусна до разглеждане жалбата на БСП и ДПС срещу указа на президента Плевнелиев за разпределението на квотите в ЦИК,като двете партии го обвиняват в превишаване на правомощията и нарушаване на Конституцията.
В случай,че Конституционния съд отсъди нарушаване на Конституцията, втората част от сагата за предсрочно прекратяване пълномощията, (импийчмънт) на президента Плевнелиев е гласуване в Народното събрание.
За да се придвижи по-нататък,обвинението трябва да получи подкрепата на повече от две трети от всички народни представители, т.е. на най-малко 161 народни представители.
Официалното обвинение срещу президента протича в Конституционния съд.

image
Процедурните подробности по случая са уредени в Закона за Конституционния съд (чл.23 и 24).
След като образува съответното производство, председателят на Конституционния съд назначава трима съдии за докладчици и определя датата за разглеждане на делото.
Обвиненият има право да участва в производството по импийчмънт с избран от него защитник. В делото участва и определен от Народното събрание народен представител,със задача да поддържа обвинението.
 








Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fascindoo - Тъмни облаци, но Чадъра му е ЯК!
06.05.2014 12:49
а и ние сме Стадо от маймуноподобни!

Поздравление за шаржовия фотос "МАЙМУНОГОФРЕНИ"!
(http://zlatko1.blog.bg/photos/122864/001(2).jpg)
цитирай
2. pesho - Ние нямаме президент, имаме пре...
06.05.2014 21:37
Ние нямаме президент,имаме прецедент
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1613423
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031