Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2014 10:32 - Войната започва!
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 02.05.2014 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Украинските сили започнаха пълномащабна операция в Славянск. Проруските бунтовници твърдят, че са свалили три украински хеликоптера. Представител на народното опълчение, който се намира в центъра на града, е съобщил по телефона за ИТАР-ТАСС, че операцията е започнала „точно в 5,00 ч. сутринта, както бяха обещали“, с хеликоптери и бронетехника, която прикрива десанта.В операцията участват подразделения на МВР, Националната гвардия и въоръжените сили. Опълченците използват срещу тях тежко въоръжение, включително гранатомети и преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК),каза украинският вътрешен министър Арсен Аваков.

image

На страницата си във „Фейсбук“ той съобщи, че подразделения на армията са превзели девет барикади, а градът е плътно обкръжен.В най-скоро време в зоната на провеждане на специалната операция ще бъде спряно железопътното движение, а движението по пътищата в района на Славянск ще бъде ограничено до минимум, добави министърът и призова жителите на Славянск и Краматорск да не излизат по улиците и да не стоят до прозорците.Аваков потвърди, че един пилот на хеликоптер е убит и няколко са ранени при щурма срещу Славянск. Той обвини проруските сепаратисти, че използват професионални наемници, предаде Ройтерс. Славянск напълно е обкръжен от сили на украинската армияпотвърди пред журналисти на брифинг и командирът на народното опълчение в града Игор Стрелков, цитиран от РИА Новости. „Над града по наши оценки кръжат около 20 хеликоптера“, заяви той, но каза, че няма данни за убити и ранени.

Три бронетранспортьора на силите за самоотбрана на Славянск са поразени, потвърди Стрелков. По думите му украинската армия установява артилерийски оръдия около превзетия телевизионен център на Славянск.Според командира е превзет един от блокпостовете (барикадите). „Останалите се държат и към нас идва помощ от други градове“,твърди той.

Към 8 ч. хеликоптерите прекратиха полетите над Славянск, в града настъпи затишие, не се чуваха изстрели и взривове, мобилните връзки работеха нормално, съобщиха за ИТАР-ТАСС по телефона от Славянск. Постовете на силите за самоотбрана, включително около сградата на Службата за сигурност на Украйна, са в режим на повишена готовност.
Украинската армия щурмува Славянск и загуби два хеликоптера „Ми-24“ - Теми в развитие - Украйна - Vesti.bg





Тагове:   война,   украйна,   започва,


Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627044
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930