Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2013 06:02 - Наш "Буда" продължава да ни будалка
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 2782 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2013 07:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Биволът" разкри тайните на Буда. Вижте цялата информация:
На 9 декември 1996 г. Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник. На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.

                                               image

Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в нашата платформа за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks. Ние не знаем кой е изпращачът, нито някога ще научим, защото използваната технология не го позволява. Да се търси източникът е безмислено. Подчертаваме това заради българските данъкоплатци, които финансират богато ДАНС и сектора "Компютърни престъпления" на ГДБОП в името на една много спорна сигурност.

image
Документът (виж приложения опис *) се публикува след щателна проверка за автентичност, потвърдена от 2 независими източника. Биволъ проследи съдбата на оперативния работник, вербувал Борисов - Младен Георгиев и на началника му Спас Спасов, утвърдил регистрацията. Оперативният работник е бил шеф в охранителната фирма на Борисов ИПОН, а в момента е на висша позиция в ДАНС. Началникът Спас Спасов, който е бивш кадрови служител на Държавна сигурност, е работил във фирма на Алексей Петров. 
 Ако срещнеш Буда - вербувай го! Документът е изготвен в началото на "Виденовата зима". Малко по-късно страната влиза в хиперинфлационна спирала. Официалните заплати, включително и в МВР, достигат невиждани нива от 5-8 долара и държавата е буквално в ръцете на престъпността. Докато мизерията сковава България и хората излизат на улицата, за да изгонят проваленото социалистическо правителство на Виденов, "оперативно интересните" личности като Борисов продължават да печелят милиони в зелено.
Оперативният отчет на секретните сътрудници е система, създадена по съветско време и работи като своеобразна звънчева система. След като сътрудникът е регистриран, всеки сигнал за него или опит да бъде разработван от друга служба стига задължително до неговия водещ офицер, който стопира разработката. По време на прехода тази система има и друго предназначение - опъва безотказен чадър над престъпниците от корумпирани офицери **. Именно това се случва с Бойко Борисов. Нещо повече. Впоследствие вербовчикът на Борисов става зависим от своя агент, назначен е за служител в "Ипон" и израства в кариерата, благодарение на лицето, което е вербувал.

Тео и Буда - Генезисът..................Виж цялата статия:

Досието "Буда" на Бойко Борисов | Dnes.bg Новини
И  още:
"Биволъ": Вербували Борисов да донася за организираната престъпност - Vesti.bg
Eто и отговора на будиста:
Бойко Борисов- Пълна глупост! - Vesti.bg

                                             
image

А американският гражданин Дянко се готви да напусне България и се прибере в Америка след погромите, които нанесе на народа ни. Нека вземе и Буда със себе си. Достатъчно / 4 години/ са ни измъчвали най-омразните хора за българите.
Ако Борисов не е премиер, напускам България! _ Dnes.bg Новини

image

image

Блогът на fascindoo __ Буда да не се прави на будала!(2)
REPORTER -- Небивало остър български сблъсък смая Европарламента
Блогът на nikstan __ Бойко Борисов, държи в подчинение и страх Росен Плевнелиев заради далавера с 20 мнл евро
Нова порция _Буда_, изникна план за следене на Борисов _ Dnes.bg Новини










Тагове:   Америка,   Буда,   борисов,   бойко,   дянков,   бяга,


Гласувай:
3



1. chavdar01 - МНОГО МИ ХАРЕСА СНИМКАТА: ДЯНКО СТЯГА КУФАРИТЕ ЗА АМЕРИКА!
04.02.2013 08:23
САМО ЧЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ МАЛКО ДА ПОЧАКА.......ПЪРВО ОКОЛО 10-15 ГОДИНИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА "ПРЕСЕДИ" В ЦЕНТРАЛНИЯТ СОФИИСКИ ЗАТВОР И ПОСЛЕ
"ФЛАЙ ТУ НЮ ЙОРК"! :)))))))
цитирай
2. zlatko1 - Но не само той, а още много други са за ...
04.02.2013 09:18
Но не само той, а още много други са за затвора преди да напуснат България, за да харчат ограбеното и изнесено в странство - на първо място Буда и незабавна конфискация на натрупаните от него 4 милиарда на гърба на българите, както и много от приближените му!
цитирай
3. kostadin - ето ви едно мнение -не е мое
06.02.2013 05:15
Премиерът Бойко Борисов днес произведе две нови обяснения за досието Буда, които го уличават в лъжа, коментира сайтът Биволъ.

В сайта цитират неговите обяснения: "Естествено че ще ми образуват дело за наблюдение, като съм охранявал Тодор Живков, а после и царя. Тъй че не съм аз бил за тях интересния, други са били оперативно интересните лица за Костов и Атанасов." И другото: "Логичен е въпросът откъде идва "Буда"? Знаете, за съжаление, че тогава ми се случи едно нещастие - 1997 г., когато взривиха на Цветелина джипа. Това дело се казва "Буда". В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов - шеф на фирма "Ипон". И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари - в смисъл и Борисов бил агент. Буда... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог", заявява Борисов.

От Биволъ коментират: "Документите и хронологията на събитията неопровержимо го уличават в лъжа. Буда обаче е трансцендентен във времето и пространството. За него един месец назад-напред във времето е шега работа. Какво значение има, например, че Делото за оперативно наблюдение "Буда" е образувано на 24 февруари 1997, а джипът на Цветелина гръмва месец по-късно, на 27 март 1997? Какво значение има, че на 24 февруари Костов не е премиер, а премиер е Софиянски? Правилно, никакво значение няма. Особено ако се имаш за божество и считаш всички останали за идиоти.

Предложението за образуване на Дело за оперативно наблюдение (ДОН) "Буда" е от 24 февруари 1997 г. Рапортът на Младен Георгиев за взрива срещу Бориславова е изготвен на 27 март 1997 г. Документът е публикуван от Биволъ преди три седмици.

БГНЕС припомня, че само няколко часа след като МВР официално съобщи, че премиерът Бойко Борисов не е бил вербуван и не е бил агент под псевдонима "Буда" Balkanleaks, който е свързан с Wikileaks разпространи нови документи. На 24.02.1997 г. в сектор "Вътрешен тероризъм" на ЦСБОП е образувано Дело за оперативно наблюдение (ДОН) срещу Бойко Методиев Борисов. Делото е с номер 0996, с псевдоним "Буда".

Мотивът за делото е красноречив: "за придобиване на информация по отношение на процеси, представляващи оперативен интерес в силовите групировки и структури. За предотвратяване и пресичане на евентуална престъпна дейност от техни представители". На документа има гриф "Строго Секретно", но според изявление на Цветан Цветанов по повод на досието "Буда", грифът "класифицирана информация" при всички случаи е изтекъл".

По-рано вчера МВР разсекрети папката "Буда", в която според шефа на ГДБОП Станимир Флоров имало само два документа. Единият документ с предложение за регистрация в оперативния отчет беше публикуван от Биволъ в неделя. Вторият документ, показан от МВР е за снемане от оперативния отчет поради липса на среда. Той е изготвен на 29.01.1998 г. с рег. номер 1048 и е подписан от същия водещ офицер Младен Георгиев, който сега е главен секретар на ДАНС. Предложението за сваляне от оперативен отчет е одобрено от Венцислав Великов. Вижда се също, че Младен Георгиев е сменил кодовото си име. В първия документ той е НБ-22, а във втория е C-8.

ДОН "Буда" е доказателството, че МВР или лъже, или манипулира обществото. Освен това става ясно, че Борисов е разработван като представител на силова групировка за предотвратяване и пресичане на престъпна дейност, а съвсем не е служил доблестно на МВР като информатор. /БГНЕС
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1616879
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031