Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2012 08:01 - 57% е неодобрението към ГЕРБ
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 29.11.2012 14:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Националният център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ) регистрира радикализация на политическите настроения и оценки сред твърдите политически ядра на основните партии в резултат на поредица от остри политически сблъсъци между ГЕРБ и БСП по обществено значими теми. Проучването е проведено в периода 1 – 7 ноември 2012 г. и обхваща 1000 пълнолетни български граждани в 86 населени места в цялата страна. Българите, които през ноември одобряват работата на кабинета са 29%. Този дял е с 2% по-нисък от регистрирания през септември. Неодобрението към правителството е двойно по-висок дял от одобрението (57%:29%). Управляващите са критикувани най-често от възрастните и бедните респонденти. Оценките за работата на кабинета все повече се оказват политически обагрени. През ноември няма значима промяна в дела на одобряващите работата на президента Росен Плевнелиев (52%). Неодобрение към работата на държавния глава продължават да изразяват една трета от интервюираните. Одобрението за работата на Бойко Борисов намалява с 3% и в началото на ноември е 43%. Неодобрението към премиера в началото на ноември е 49%. Премиерът се ползва с висока подкрепа сред симпатизантите на ГЕРБ – одобряват го 91% от тях. Леко нараства одобрението за работата на полицията и на армията (съответно с 2% и с 1%). В началото на ноември 42% одобряват полицията, а 40% – армията. Лек ръст (с по 2%) бележи одобрението към дейността на съда и на прокуратурата. Въпреки това, обаче, одобрението към двете институции остава ниско. Българската православна църква е одобрявана от 48% от българите. Изследването приключи в дните около смъртта на патриарх Максим и данните не съдържат оценки за последвалите събития.
image
В началото на ноември ГЕРБ остава политическата формация с най-много привърженици.Симпатии към управляващата партия декларират 24,5% (с 2% по-малко в сравнение със септември). Близо 19% от интервюираните посочват, че симпатизират на БСП (с 1,5% повече от септември). Симпатии към ДПС изразяват 6,4%. През ноември с 2% нарастват привържениците на "България на гражданите", които в момента са 6,2% от интервюираните. Като симпатизанти на "Синята коалиция" (СДС и ДСБ) се определят общо 3,6% от участвалите в изследването, а като симпатизанти на "Атака" – 3%. От по-малките партии, симпатии около и над 1% събират: НФСБ (1,5%), НДСВ, РЗС и ВМРО. Емил Кабаиванов е непознат за над 80% от българите, поради което одобрението към него е много малък дял – 2%.
НЦИОМ тестира хипотеза, при която на парламентарните избори една срещу друга се явяват само БСП и ГЕРБ. Ако на предстоящите парламентарни избори се явят само следните две политически сили, за коя от тях ще гласувате? В подобна ситуация електоратите на двете партии се втвърдяват максимално – по 96% и от подкрепящите ГЕРБ, и от тези, които симпатизират на БСП, категорично заявяват, че ще гласуват за своите. В тази хипотетична форсирана ситуация 71% от симпатизантите на ДПС биха гласували за БСП. Ако трябваше да избират между ГЕРБ и БСП, 61% от привържениците на партията на Кунева не биха гласували, 22% биха дали гласа си за ГЕРБ, а 17% – за БСП. Половината от симпатизантите на "Атака" също не биха гласували в подобна ситуация, а останалите биха предпочели ГЕРБ. Привържениците на СДС и на ДСБ, както и политически апатичните избиратели по-скоро не биха гласували, ако са изправени пред подобен избор, отчита НЦИОМ.
Съкратена информация от pressedaly.bg.
И още:
ИПИ България бележи влошаване на позицията си във всички класации - Vesti.bg
И още: В момента татор на неодобрението е премиера. Ето какво пишат за него със заглавие "Наглост - твоето име е Борисов":
......За премиерът Борисов няма граници обаче. С ограничен мандат, с ясно разписани права, подвластен на парламент...той се държи като диктатор от времето преди Христа. Имам чувството че не сме далеч от деня когато ще почнем и да го иконописваме в църкви и параклиси както вече не един и двама държат портретите му на работно си място, по капаците на колите, а ми и разказаха, че "жрица на любовта"  си татуирала премиерът ни на доста интимно място. 
Тези "слагания", а и искрен възторг на някои/като дадената за пример по горе "девица"/ като че ли замъглиха съзнанието на Борисов и притъпиха дори инстинкта му за самосъхранение, какъвто инстинкт той наистина притежава или притежаваше.........

Прочетете цялата статиякато кликнете ТУК.



Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1618911
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031