Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2014 09:13 - Кой как разбра интервюто на Борисов
Автор: zlatko1 Категория: Политика   
Прочетен: 1252 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 27.09.2014 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Множество коментари предизвика интервюто на лидера на ГЕРББойко Борисов пред "Ройтерс". Част от политическите лидери изпратиха коментара си до медиите, а други го публикуваха на профилите си в социалните мрежи.

„Поздравявам Борисов за честността, с която признава, че „България без цензура" е единственият невъзможен партньор на ГЕРБ", коментира лидерът на „България без цензура" Николай Бареков.

"Очевидно Борисов е готов да направи сделка и с дяволав лицето на ДПС, и дори да отвори широко сърцето си за коалиция с бившата му партия - БСП-БКП", коментира Бареков. Според него е очевидно защо лидерът на ГЕРБ е готов на такава сделка: "заради страха на политиците, които ограбиха народа и взаимно замитат следите си след всяко провалено управление". Според лидера на ББЦ Борисов ползва патерици, "като патриоти, реформатори и АБВ-та, като единствен шанс да се завърне в лоното на комунизма". "Кой какво място ще има в политиката – дали ще участва, или не – на последно място е политически мерак. Това го решава суверенът", обясни лидерът на ДПС Лютви Местан пред Нова ТВ тази сутрин.
image

"Приемам, че това е заключение на Ройтерс, а не изказани думи, затова прочетох и онази част от интервюто, публикувано от самия Бойко Борисов в неговия профил.

Ето цитат от него, който липсва в Ройтерс: "С „България без цензура“ - не може. С ДПС, които се държат най-разумно в момента в кампанията и са сатанизирани от всички, не може." За Реформаторския блок нито дума, но знаем предните му изявления. А ето какво казва за БСП: "Разчитам много на БСП. И това за първи път на вас ви го казвам. Действително им пожелавам успех на изборите, защото ни е нужна силна лява партия", добавя Кадиев.

На мен това ми звучи като оферта за широка коалицияпише социалистът и добавя: "Като не може с никой, а само БСП хвалиш, какво да си помисля? За съжаление не мисля, че широка коалиция е добър вариант в момента. И ГЕРБ, и БСП имат нужда от много промяна и много пречистване, преди да седнат на масата като равностойни партньори.

"Широка коалиция не е просто сбор от депутати. Широка коалиция е взаимно доверие и уважение, солидарност, партньорство. Все неща, които не си представям в момента", коментира още Кадиев. Той призовава отново за преференциално гласуване за конкретни хора, които уважавате и харесвате. Може те да направят тази широка коалиция, която партиите не могат, добавя членът на БСП. "Разчитам много на БСП. И това за първи път на вас ви го казвам. Действително им пожелавам успех на изборите" Бих казал "без коментар". Но си струва са се коментира. Най-малкото - защо "за първи път" пред чужда медия? Защо не в "Арена Армеец" или на откриване на кампанията в Бургас? По-забавно би било да чуем аплодисментите..., написа и лидерът на ДСБ Радан Кънев на профила си във "Фейсбук" .

"И в заключение: Точка на спекулациите с името на РБНашата критика срещу БСП е последователна и твърда. Не разчитаме на тях за нищо. Дори да спрат еднолично управление на ГЕРБ не стават. Защото се подмазват и надяват на "grand coalition", пише Кънев.




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1618898
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031