Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2015 05:32 - Шест години в ареста за откраднат телефон и домашен арест за непредумишлено убийство. Добре дошли в България!
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 852 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 21.10.2015 06:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това е състоянието на съдебната ни система в момента-плачевно.  Престъпленията в страната ни се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. Новинарски емисии, информационни агенции, вестници ... всички те преливат от злощастни новини. Кой какво откраднал, каква измама направил, кой кого прегазил и кого убил ..

image

 Трагедиите нямат край.

Случаите стигат до съда, той от своя страна си "измива ръцете" и всичко си остава по старо му.

Няма какво да се лъжем, състоянието на съдебната ни система е ясно като бял ден. Глупостта, безрасъдството, немърливостта и корупцията са я обзели напълно, а честността и справедливостта са отдавна потъпкани. По улиците свободно се разхождат престъпници, наркотрафиканти, мафиоти, изнасилвачи и убийци, докато затворите са препълнени с дребни кокошкари.

Крадци на телефони лежат 6 години и шест месеца при строг режим, а убийците на пътя биват пускани под домашен арест.

Добре дошли в България или по-точно Абсурдистан.

Както искайте я наричайте, страната ни или по-точно институциите отдавна са загубили авторитета си пред обществото, пред света. Питам се: Обърна ли някои внимание на това, че 31-годишен крадец на смартфон на стройност 145 лв. бе осъден на 6 години и 6 месеца затвор при строг режим, а съучастникът му, който всъщност е негов брат бе осъден на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода. "Добра работа", ще си кажете вие. "Получили са си заслуженото"

#ДААМАНЕ!

Вярно, крадците са си платили за извършеното. Но ... Обърнахте ли внимание на това, че 18-годишният Дани Мохамед Фахд ал Келани, който в началото на този месец блъсна и уби пешеходец по пътя към местността Копитото, бе осъден на домашен арест? Само за уточнение, нека кажа, че максималната присъда за извършеното от него престъпление е 5 години.

Един от мотивите за решението на съда бе чистото съдебно минало на момчето, както и факта, че той учи и работи едновременно и притежава добри личностни характеристики.

Това е състоянието на съдебната ни система в момента-плачевно.

Крадците на смартфони получават присъда от 6 години и половина задържане под стража, при наложен строг режим, а убийците на пътя си стоят на топло вкъщи.

Всичко минава и заминава, сякаш никога нищо не се е случвало.

Медиите отразяват случилото се, следят развитието, но след като съдът се произнесе, всичко се потулва и потъва в забрава.

Остават единствено страданието и болката на семейството и близките на загиналите.
Бойко Борисов направи тур на овациите в съда и прокуратурата




Гласувай:
21



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627912
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930