Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2015 04:56 - На вниманието на тези, които поддържат идването на бежанците от Арабския свят и Африка
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
19

Последна промяна: 12.10.2015 04:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой стои зад лавината бежанци?
 Аз лично и 96% от българските граждани сме против. А сега ще се аргументирам защо, като икономист и гражданин на тази страна.

    Много не знаят какво е бюджет на една държава и как се формира той, с две думи, бюджетът основно се набира от ДДС, акцизи, данъци, такси, глоби.
Ние не искаме бежанците, а те искаха ли да им носим „демокрация“ в държавите?
image

Ако всеки, който получава редовен фиш за своята месечна работна заплата Вие виждате отчисления ДОД (данък общ доход), здравно осигуряване, общо 7 или 8 отчисления. И тези, които са работили преди 1989 г., помнят само 3 вида отчисления. Сега има фонд ,,Безработица”, който е един от последните, преди това го нямаше. 

   Следва да погледнем най-опростено за разходите на бюджета. Предполагам всички знаят, че разходите като обща сума и брой пера за разпределение на средствата вече десетилетия не стигат. Причините са известни на всеки. Ако се дадат за здравеопазване, се орязват за отбрана или МВР, или държавни служители. Но за някои има минимум, под който не може да се слиза...

Ето защо тези многоуважаеми господа, които подкрепят тази идея, със сигурност няма да се съгласят да се яви ново перо удръжки от тяхната заплата, наречено ,,Бежанци”, или нещо такова.

    Не само това са допълнителни разходи. Неминуемо се увеличават разходите на вътрешно министерство, Министерство на отбраната, дори и спецслужбите, защото кой знае в общата тълпа какви хора има и с какви недоброжелателни намерения са. Подклаждащи джихад или спящи клетки на Ал Кайда... има със сигурност такива. Това също е на гърба на данъкоплатеца.

   Другият проблем, който ще възникне, е това, че хората ще се тормозят, ще се страхуват от тях, няма да са спокойни, и не на последно място - какво съвместителство с тяхната религия и нейните виждания за гяури и неверници, достатъчно е, че 500 години нашите прадеди са участвали в този филм в незавидна роля.

  Нашата икономика няма работни места да им предложи да създават материални блага, те ще са само потребители.
Европа се бори с пет кризи едновременно. Масово преселване на бежанци към Европа, най-нисък растеж от всички регионални блокове, парична криза, която би могла да доведе до излизане на Гърция от еврозоната и до срив на еврото, граждански войни в задния ни двор и управленска криза вследствие на отчуждаването на европейските граждани. Само голям скок напред може да възстанови жизнеността на Европа и по този начин да ѝ възвърне значимостта.
Eвропа няма да просъществува, ако не направи голям скок напред




Гласувай:
19



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627222
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930