Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2015 12:04 - "Отвъд РБ": статус и анамнеза на Реформаторския блок
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 09.10.2015 12:14


image
Какво стана с модела "КОЙ"? Хората от протеста бяха излъгани, казват от гражданската структура на РБ във Велико ТърновоОт 22 -ма души граждански съвет на Реформаторския блок във Велико Търново са останали двама, които учредиха собствен проект - шарж на дясната коалиция на национално ниво, нарекоха го "Отвъд РБ" и на пресконференция в четвъртък декларираха подкрепа за 34-я кандидат в листата на ГЕРБ в града, пише Медиапул.

image

Тази развръзка не изглежда неочаквана, като се има предвид "насипното" състояние на РБ от учредяването му през 2014 г. досега, както и серията компромиси, направени от представителите на РБ в управлението.

Реформаторският блок (РБ) няма представителна структура, единен орган и председател, което лишава от функции и координация всички надолу, а управлението на формацията се е свило до една група от 23 депутати, която пуска разнопосочни послания, заяви Светлозар Влайков от гражданската структура на Блока във Велико Търново.

По този насипен начин изглежда нерядко и "националният" Реформаторски блок, чийто Граждански съвет освен, че се редуцира до неузнаваемост, престана и да заседава. За малко повече от година съществуване Блокът премина през десетки вътрешни скандални и няколко неуспешни опита за изясняване на вътрешно лидерство между партиите в него. В крайна сметка крамолите в организация във Велико Търново пресъздават в умален мащаб "софийските" проблеми на дясната коалиция.

На пресконференцията във Велико Търново участва Стефан Спасов- бивш областен координатор на ДСБ, който освободи поста по своя инициатива, и настоящ общински председател на Полски Тръмбеш. По думите му във великотърновската листа за общински съветници "няма почти никакви автентични реформатори".
image
"Тя е пълна с хора, които през РБ искат да реализират съветнически мандат и съм сигурен, че ако влязат в местния парламент, едва ли ще представляват формацията”, каза Спасов. Той допълни, че много хора са се дистанцирали заради сегашното състояние на РБ и направи кратък обзор на "разстановката" на реформаторите в областта.

Миш-маш от абревиатури и ДПС

"Конструктивната опозиция в Свищов уж подкрепя Станислав Благов, а има паралелна листа на ДБГ с кандидат за кмет. В Полски Тръмбеш РБ подкрепя Георги Чакъров- независим кандидат от БСП и дългогодишен кмет. В Лясковец е най- големият парадокс- член на Националното ръководство на ДСБ - Сергей Добрев, който е сам в Реформаторския блок, а всички други лидери от формацията са в листата на ГЕРБ. В Павликени с личната подкрепа на Иван Иванов се ползва неговият съученик - досегашния кмет. В Стражица- директна подкрепа от СДС за ДПС. В Златарица бе игнориран единственият легитимен представител на РБ Кирил Колев с подмяна на някакво лице на СДС, представено само за изборите”, разказа Стефан Спасов.

"Аз съм за РБ, но за десен формат, в който нямат място партии, които не са съпричастни с дясната идея”, каза още Спасов.

Коалицията с агентите Гоце и Иван

"Ценностите, които бяха в основата на учредяването на Реформаторския блок, бяха подменени", казаха "оцелелите" представители на местния граждански съвет към Блока.

Доц. Светлозар Влайков, който е сред учредителите на съвета, се извини на всички свои близки, приятели и познати: "Искам прошка от всички, които съм призовал да гласуват за Реформаторския блок. Днес не сме Заговезни, но е важно лично за мен да се извиня, защото смятам, че с действията си Блокът подмени много от тези основни ценности, в името на които той се появи като политическа формация, подкрепена активно и авторитетно от непартийни хора, граждани. Смятам, че много тежко подведох тези хора”.

Къде е комисията "КОЙ"? Хората от протеста бяха излъгани

"Реформаторският блок възникна, понесен на крилете на доверието на хората от протеста. Те припознаха в него субект, който ще реализира очакванията им за по- добри държава и общество, управление без лъжи и измами. В отговор на това авансово дадено доверие, едно от предизборните обещания на РБ беше, като влезе в парламента, незабавно да създаде комисия, която да разследва модела "КОЙ”. Къде е тази комисия към днешна дата? Не знам да има такава! Хората от протеста останаха излъгани. Ще цитирам предизборно обещание на Меглена Кунева в медия: "101% няма да правим коалиция с ГЕРБ”. Днес тя е вицепремиер на Бойко Борисов. Беше обещано РБ да отвоюва дясното пространство от ГЕРБ, а сега е прилепено плътно към тази партия в ролята на патерица”, посочи доц. Светлозар Влайков.

Той припомни и още едно обещание за отстраняването от властови позиции на всички лица, свързани с бившата държавна сигурност. "А какво имаме днес? Имаме коалиция с агент Гоце и агент Иван, а това е едно от най- важните и основни искания на всеки десен човек. Беше обещан кратък мандат от две години, в които да бъдат направени реформи, а след това да има Велико народно събрание. Днес Меглена Кунева обяснява пред медиите, че не трябва да се пипа правителството, защото ще настъпи хаос и е важно мандатът да бъде пълен”, каза още доц. Влайков.

Компромиси и сваленото доверие от Иван Иванов

"Много популярна сред лидерите на блока стана думата "компромис", смятам, че тя е неточно отразяване на понятието "лъжа", посочи той.

"Моделът "КОЙ” има отражение и на местна почва. Всички тези компромиси имат своята рефлексия тук. Чашата преля, когато видях на една маса на съвместна пресконференция нашия депутат Иван Иванов, седнал на една маса с Милен Михов- човекът, който издига агент от ДС за кмет на града, което според мен е една голяма обида за всички търновци”, заяви преподавателят.

Като друго неспазено обещание той посочи съдебната реформа, която година след влизането на РБ във властта все още не е реализирана.

Представителите на Гражданския съвет обясниха, че до напрежението се е стигнало малко преди изборите: "Нещата тръгнаха в друга посока със спускането на кандидат за депутат от София, въпреки че тук категорично бяхме излъчили кандидатурата на Станислав Благов. Вследствие на лични обаждания на някои лидери на местни партии до централите, наложиха друг кандидат. След т. нар. "компромиси” аз поставих въпроса какво ще правим с хората, на които обещахме, че няма да се коалираме с ГЕРБ, а един местен лидер ми отговори, че разсъждавам като гражданин, политиците мислели друго, не било лъжа, а компромис”, посочи доц. Влайков.

По време на пресконференцията представителите на Гражданския съвет обявиха, че свалят доверието си от депутата Иван Иванов.

Любопитен момент е, че заместник-председателя на парламента и депутат от Велико Търново Иван Иванов преди дни даде интервю за свързания с Делян Пеевски в. "Борба". В сряда пък на заседание на Национално ръководство на ДСБ бяха направени промени в щаба на партията заради платено участие на кандидата за кмет на София Вили Лилков за новата телевизия на Пеевски - Канал 3. Интервюто на Иванов обаче остана незабалязано.

"Отвъд РБ"

Членовете на гражданската структура на РБ във Велико Търново казаха, в началото са наброявали 22 -ме души, а днес са останали Роман Рачков и Недко Цанев. "Ние посветихме две години в ходене на безрезултатни събирания, от които не произтече нищо. Във Велико Търново да сте чули да е направена реформа? В началото всичко започна много добре, работехме в ресори, имахме голям ентусиазъм и участвахме напълно безкористно. За мен обаче настъпи подмяна на ценностната система на този политически субект и подмяна на силната гражданска енергия”, каза още доц. Светлозар Влайков.

Представителите на Гражданския съвет се назовават с името "Отвъд РБ”, което символизира преминаването отвъд границите на пропастта. Те обявиха подкрепата си сложения под №34 в листата на ГЕРБ кандидат за общински съветник в града.

"Ние даваме подкрепата си на гражданин, който не е зависим от политическа централа. Той е истински десен човек, издател, предприемач, постигнал всичко с честен труд”, заявиха доц. Светлозар Влайков и Захари Ангелов, председател на Народна партия "Свобода и достойнство”.
Проф. Вучков ги нарече с точното им има - ГУМЕНИ ЧОВЕЧЕТА! И то крадливи и властолюбиви Гумени Човечета - като ментора им Костов
 
Група тъпаци и една тъпачка, с една дума, РБ.




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1625566
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930