Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2015 11:04 - Продължава театралната буря в чаша вода с герои от ГЕРБ и РБ
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 06.08.2015 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Даниела Дариткова заяви, че не може да се говори за бламиране на здравната реформа и е права … Всичко е театрална буря в чаша вода с цел привличане избиратели за цирковете с предизвестен край наесен .
image

След като тази седмица министърът на здравеопазването Петър Москов и екипът му дадоха редовната си пресконференция за отчет на работата на ведомството, вчера следобед беше обявена още една официална пресконференция – за днес по обяд. Тя най-вероятно е в отговор на разпространените вчера предложения на ГЕРБ за изменения в законопроекта за лечебните заведения, на който Москов разчита за реформата си в болниците, пише „Дневник“. Дори да не е, журналистите няма да пропуснат възможността да поискат мнението му за предложенията и тезата, разпространена в медиите, че по този начин се бламират плановете му.
НЯМАТЕ НУЖДА от БОЙКО БОРИСОВ, от идол, от егото му, от лъжите му… ИМАТЕ НУЖДА от РАЗУМ! РАЗУМ, който сте загубили от PR, медийни…

Министър-председателят Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова, която е един от вносителите на поправките, коментираха вчера след разпространението на информацията, че не може да се говори за бламиране на болничната реформа на Москов. Законопроектът беше приет на първо четене в средата на миналия месец и ще се гледа в парламентарната комисия през септември. Предложения по него са получени от всички партии без „Атака“.

Според Дариткова предложението, което е направено от ГЕРБ, в никакъв случай не е отстъпление от принципите, заложени в споразумението за коалиционно партньорство и в управленската програма. Премиерът пък заяви пред колегите си от кабинета по време на заседанието на Министерския съвет, че реформата не е на Москов, а на правителството и „работим и правим всичко възможно да се случат всичките реформи“.
image
Управниците ни втори по безчувственост в Европа

Пропастта в доходите ще се задълбочи драстично

На пресконференция по този повод вчера Даниела Дариткова обясни, че след предложенията на ГЕРБ са запазени основните текстове в новия закон за лечебните заведения. Освен това със Закона за здравното осигуряване, който беше приет през юни, вече са въведени част от планираните промени като това Здравната каса да може да избира партньорите си.
ПОСТНА ПИЦА ЗА ОНЕЗИ КОИТО НЕ СА ОТ ДС

От най-голямата парламентарна група обаче настояват да отпадне условието лечебните заведения да се обединяват, за да предоставят комплексни услуги, или пък изискването болниците задължително да се акредитират, както е записано в проектозакона в момента. Депутатът от ГЕРБ пояснява, че за комплексното обслужване на пациентите ще се разчита на здравната карта и доброволното решение на собственици и областни комисии да се сливат в консорциуми, докато министърът на здравеопазването многократно повтори при представянето на идеята, че обединението трябва да е задължително и министърът е в правото си да го разпореди за всички държавни лечебни заведения.

Други възражения, които имат от партията на Борисов, са срещу отпадането на изискването кандидатите за директори на болници да имат квалификация по здравен мениджмънт, както срещу задължаването на болниците да минават процедура по акредитация, дори ако не кандидатстват за университетски статут.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1625621
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930