Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 07:29 - Незаконна имиграция застрашава цяла Европа
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.07.2015 07:31


Борбата с незаконната имиграция струвала на ЕС 13 млрд. евро за последните 15 години
 Незаконната имиграция застрашава Унгария и цяла Европа, като най-големият риск идва от стотиците милиони хора от „дълбините на Африка“, опитващи се да избягат от бедността, каза унгарският премиер Виктор Орбан в събота, предаде Yedioth Ahronoth, пише "Фокус". Орбан обвини ЕС, че не защитава своите граждани от „масите незаконно имигранти“, които застрашават културната идентичност на европейските държави и допринася за разрастването на тероризма, безработицата и престъпността. 
image

 „За нас днешна Европа е застрашена. Оцеляването, изчезването или по-точно трансформирането до неузнаваемост на начина на живот на европейците, европейските ценности и европейските нации. Въпросът сега не е само в каква Европа ние, унгарците искаме да живеем. А по-скоро дали всичко това, което ние наричаме Европа ще просъществува?, казва Орбан. 

В ЕС започна широкомащабна операция срещу незаконната имиграция
В ЕС започна широкомащабна операция по границите на Общността срещу незаконната имиграция. До 26 октомври в държавите от Шенген ще бъде проверена готовността на местните престъпни групи да съдействат на чужденците да навлизат в Европа незаконно. Очаква се така да бъде получена допълнителна информация за каналите за трафик на хора. Една от целите на кампанията е да бъде подобрено международното сътрудничество с обмен на данни кой незаконен имигрант кога, къде и при какви обстоятелства е бил задържан. Отбелязва се, че миналата седмица вътрешните министри на ЕС решиха в Люксембург да бъде дадено началото на операция "Тритон" за охрана на европейските граници в Средиземно море. Една от целите на тази операция е попълването на базата с данни за имигрантите със създаването на отделни досиета, съдържащи включително техните пръстови отпечатъци.

Европейският комисар по енергетика Гюнтер Йотингер ще посети Киев на 20 октомври, ден преди тристранните преговори за газа в Берлин. Това съобщи пресслужбата на Йотингер. Същевременно украинският министър на енергетиката Юрий Продан заяви, че не очаква да бъде достигнато окончателно споразумение на преговорите.

Франция и Италия ще продължат да оказват натиск над Германия да използва държавни пари, за да съживи изпадналата в застой икономика на еврозоната, отбелязва Ройтерс.  Европейските финансови министри ще засегнат темата на двудневно заседание в Люксембург, започващо днес след есенните срещи на Международния валутен фонд през уикенда във Вашингтон. Там германският министър на финансите Волфганг Шойбле изключи като вариант "писане на чекове" за еврозоната.

image





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627160
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930