Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 08:07 - Турист се хвърли пред куршумите на терористите в Тунис, спаси живота на годеницата си
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1357 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Смел британец се хвърли пред куршумите на терористите в Тунис, за да предпази годеницата си. 30-годишният инженер Матю Джеймс застанал между възлюбената си Сара и автоматите „Калашников”, когато започнала стрелбата на плажа на „Империал Мархаба Хотел” край град Сус, при която загинаха 40 туристи.В тялото на Матю се забили три куршума – в рамото, гръдния кош и бедрото. По чудо Матю оцелял, пише блиц. От болницата 26-годишната му годеница Сара Уилсън разказа: „Той пое куршумите вместо мен. Дължа му живота си, защото той се хвърли пред мен, когато стрелбата започна”.
image

„Той беше покрит с кръв, но ми каза да бягам. Каза: „Обичам те, скъпа, но просто бягай. Кажи на децата ни, че татко ги обича”. Това беше най-смелото нещо, което съм виждала. Но трябваше просто да го оставя под шезлонга, защото стрелбата продължаваше. Бягах назад, подминавах тела на плажа, за да достигна хотела. Там беше хаос. Имаше труп в басейна и беше пълен с кръв. Не може да се обясни колко ужасно беше. Беше хаос с писъци и изстрели”, разказа за преживения ужас Сара. „Толкова съм щастлива, че Матю е щастлив, защото толкова други хора умряха”, добавя тъжно тя.

Матю и Сара са от Южен Уелс. Имат две деца – на 6 години и 1 година. В деня на атаката двамата били на плаж, говорили си и си прекарвали добре, когато изведнъж започнала стрелбата.

„Трудно ми е да си спомня какво точно стана. Видях само един мъж в черни дрехи и много хора, които бяха застреляни. Матю застана пред мен и тогава беше ударен. Той помръдна втори път и мъжът отново стреля. Отново се опита да помръдне и отново беше прострелян. Той крещеше и кръв се лееше навсякъде. Аз пищях и беше хаос и се чуваха още изстрели”, каза Сара.

След като стрелбата спряла, Сара излязла от хотела. Навън било странно тихо. Тя не знаела какво е станало с годеника й и започнала да го търси навсякъде, включително и под белите чаршафи, с които били покрити загиналите. На мястото царял хаос, почти никой не говорил английски и повече от два часа тя не знаела какво се е случило с Матю. Оказало се, че той е откаран в болница, откъдето успял да се свърже с хотела и с нея. 

Смелият мъж претърпял операция, тъй като бил със счупен таз, а и получил инфаркт по време на нападението. „Просто искаме да се приберем вкъщи. Знам какви късметлии сме, че сме живи, защото виждам телата на хората, които не са”, каза Сара от болницата.

И още за атентата в Тунис:

Поне 15 британци убити в атентата в Тунис
Британските туристи са били основната цел на атентата този петък в Тунис, организиран от „Ислямска държава“. Петнайсет британци са загинали по време на стрелбата в курортния град Сус, определена от вестник The Guardian като най-голямата терористична атака срещу британски граждани от 7 юли 2005 г насам, предава "Фокус". И още ТУК.

Ислямска държава стои зад атентата в Тунис
По време на атаките загинаха 39 души, а десетки са ранените.
image

Радикалната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за терористичната атака на плажа в тунизийския град Сус. При нападението загинаха 39 души, още десетки души бяха ранени. По последни данни, терористът, който откри огън на плажната ивица на курорта Ел Кант Ауи, е действал сам. Любителски кадри в социалните мрежи показват атаката. Видеото е заснето от прозореца на хотела, чуват се стрелбата и виковете на хората.

Тунис затяга мерките за сигурност след вчерашното терористично нападение. Премиерът Хабиб Есид заяви, че ще затвори 80 джамии, които подтиквали към насилие. Войници от резерва ще се присъединят към охраната на местата, които биха могли да станат жертва на други атаки. Фокусът ще е върху туристически и археологически обекти, както и върху хотелите.

Нападението стана в началото на светия месец за мюсюлманите Рамазан. Преди дни групировката "Ислямска държава" призова своите привърженици да увеличат броя на атаките по времето на мюсюлманския празник.





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624745
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930