Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 06:49 - СКАНДАЛНО! ЗА ВЛИЗАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКОВЕ ТРЯБВА РЕШЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! МИТОВ ГОВОРИ ГЕРБЕРСКИ ПРОСТОТИИ!
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1765 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бившият военен министър Николай Цонев, коментира пред сайта www.glasove.com изявлението на външния министър Даниел Митов:
„Има споразумение между правителствата на Република България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано през 2006 година. То малко разширява обхвата на това, което е подписано в предишния договор за членството ни в НАТО и касае главно съвместните българо-американски съоръжения, които се намират в Ново село.
Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките на споразуменията, постигнати в Уелс и в рамките на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ, подписано от 2006 г. от тройната коалиция. Става дума обаче за рамково споразумение, като към него има 16 или 17 анекса, които конкретизират за какво точно става въпрос. Но в никакъв случай не става въпрос за тежко въоръжение или на части на друга армия в България.
image
Влизането на военнослужещи, на въоръжения и на техника в страната, или излизането им по линия на НАТО, се решава от Министерския съвет с постановление. Ако наистина САЩ искат да докарат тук танкове за обучения или за каквото и да е, необходимо е да има Постановление на МС за конкретния случай. На мене не ми е известно такова да има.
Това, което Даниел Митов е казал, е чисто герберска простотия, която винаги се оправдава с другите. Българският военен министър да ходи да пита американския посланик дали това е вярно… Това е безумно! За да каже военният министър на САЩ, че ще се настаняват оръжия и танкове в България, значи това е договорено поне 5 месеца по-рано. Няма обяснение за вчерашното твърдение на министър Ненчев, че няма официално предложение от американска страна. Едва ли американският министър на отбраната ще каже нещо, което не е договорено предварително. Това говори, че или крият от Ненчев и той не знае, или толкова зле се ориентира в тази материя, че не разбира за какво става въпрос. За влизане и излизане на техника и военнослужещи има цяла глава в Закона за отбраната и въоръжените сили, където се третират тези въпроси. Пак подчертавам, трябва да има решение на правителството“.

ЗАЩО „УЧЕНИЕ“? ЗАЩОТО ОТ НЕГО ВОЕННИЯТ И ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ НАУЧАТ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЧУЖДИ ВОЙСКИ
image

Телевизионен скандал! Историк и политик се хванаха за гушите заради американските танкове у нас
image

"Независимая газета": Американски танкове заплашват Русия

САЩ изпращат танкове в Източна Европа за учения
image





Гласувай:
6



1. wqpwqp - Тази държава се напълни с толкова ...
25.06.2015 07:35
Тази държава се напълни с толкова селяндурщина, че е крайно време да се "изринат оборите"!

Вън американската пасмина от България!


.
цитирай
2. ok3223 - Учения ... ??!!!
25.06.2015 08:59
Тези са тук, за да крепят ГРОБАРИТЕ НА ВЛАСТ. Друга роля не могат играят и не играят.
Да плашат русофилите, народът от русофили, какъвто е българският. Да седи и зяпа кротко,защото ще подпалят държавицата наша, както направиха с Ирак и Афганистан, Либия и Сирия. Сега готвят същото и на Украйна и непослушните от ЕС и НАТО.
Изкуствени образувания съшити с бели конци форми на неоколониализъм, което започва да се усеща от всички. Особено от малките страни и страните от бившия соцлагер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1615903
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031