Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2015 15:07 - Герберастко недоносче Делян Добрев се изходи пред вентилатора
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1065 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.06.2015 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Името му е Делян Добрев и е един от най-приближените съратници на мутрата-премиер Борисов. Ето как се е изходило недоразумението вчера по (из)родната НОВА ТВ, а после препубликувано от  „Стандарт“:
image
Щял да създава нова специална комисия по въпросите на енерГЕПИката, в парламента, която ще продължава да ни пръска със съдържанието пред вентилатора. А ето каква е реалността!!!
В парламента в момента вентилират цели три комисии свързани с енерГЕПИката. Цели ТРИ!!!  Недоносчето Делянчо е председателче на основната от тях –
Комисия по енергетика. Ако си направите труда да се запознаете с дейността на ръководената от туй комисийка ще се убедите че тя не е заседавала нито веднъж в периода от 31-ви март до 21-ви май 2015-та г. ЦЕЛИ 50 ДНИ!!! През цялото това време се знаеше прекрасно, че има проблем с бъдещото повишаване на цените на тока, но вместо да работи по проблема недоносчето си развяваше панталона на екскурзия в Съединените американски щати. Сега ще си викне нова комисийка, за да получи нови бонуси към заплатата си, за наша сметка, за да продължи да ни вентилира изпражненията си.
Втората групичка за източване на енерГЕПИката е специално създадената
Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31.01.2015 г. Както многократно вече съм ви разказвал тук (вижте последно Мотиви за замразяване цената на електроенергията) тя „работи“ практически на 100% на тъмно. 18 от 20-те проведени заседания са секретни, а стенограмите от първите две публични заседания – са свалени/скрити от сървърите на НС!!!!
Третата групичка в НС имитира контрол на дейността на КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране). Тези мизерници не си струва да ги обсъждаме.
Сега недоносчето ще прави четвърта група!!!! И тя ще свърши точно толкова полезна работа, колкото и сега „работещите“???
image  imageimage

В същото време нито дума за ролята на рекордния износ на електроенергия в цялата история на България!!!! Нито дума за изваждането на най-евтините и 100% държавните АЕЦ и ТЕЦ “МИ2″ от микса на НЕК за евтиния ток!!!! Нито дума за срива от над 25% в цената на тока от АЕЦ-а за „честните“ частници от началото на годината до сега!!!! Нито дума и нито един осъден за грабежите на милиарди от системата!!!
image  image
140 депутати в играта с фотоволтаиците

Българските депутати обичат слънцето. Но за да станат истински почитатели на бог Ра, трябва и нещо зелено между пръстите.
image

ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК:

Откриватели : Проекти на ВЕИ товарили двойно гражданите
image

Около 200 проекта за възобновяеми енергийни източници са товарили двойно българските и европейските данъкоплатци, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

Той обясни, че те са получили финансиране за изграждането си от ЕК – „за перки и панели“, и въпреки това, после държавата им е изкупувала електроенергията на висока цена, за да покрие инвестицията. „Не е справедливо“, отсече Дончев пред bTV. Вицепремиерът изтъкна, че вече се правят проверки в енергийния сектор.

„Против съм в парламента да се раздава правосъдие, а не в съда, ако се окаже, че някой депутат има интерес във ВЕИ сектора. Време е интересите на политиците в енергетиката да бъдат осветени“, каза Дончев.

Цените

Според Дончев основните проблеми в сектор „Енергетика“ са два – дефицитът в Националната електрическа компания, който е около 4 млрд. лв., „тарифен дефицит“ – токът се купува скъпо и се продава евтино. Вицепремиерът смята, че трябва да се търсят резерви в системата и така да се запази цената на тока, а не да се повишава цената, което е „най-мързеливият, най-лесният и най-неправилният начин за оправяне на дефицитите в системата“.

„Вдигането на цените е крайна мярка, която не може да бъде допускана. Ако е с 1-2%, може. Но ако е повече, това не бива да се допуска, защото ще навреди на конкурентноспособността на българските предприятия. Индустрията ни формира 30% от икономиката“, каза Дончев.

Ситуацията повтаря онази от 2013 г., като поуките за ГЕРБ не са ясни                   




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624962
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930