Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 11:10 - Гафовете на Росен Плевнелиев- Роско
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 2878 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 14.05.2015 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Президентът може да натрупа цял куп златни скунксове с грандиозните си издънки. Гафовете на президента Росен Плевнелиев се редят един след друг. Плевнелиев се оказа уникален самороден талант, на когото би завидял дори Джим Кери.
image

Със знаменитите си издънки президентът показа потенциал да натрупа цял куп златни скунксове. Росен Плевнелиев с изречените множество глупости показа, че е един случаен политически клоун, който се вписва в президентския пост точно толкова, колкото русото създание Ана Баракова в парламента. BIG5.BG събра най-плашещите изцепки, за да напомним на държавния глава, че трябва да се отнася доста по-сериозно към служебните си задължения.

Представяме ви някои от най-запомнящите се изцепки на мистър „Гаф“ Росен Плевнелиев:
image

1. Президентът изрече опашата лъжа, като заяви, че е бил на несъществуващ митинг на 10 ноември 1989 година. Тогава той се представи като един бъдещ милионер, който е издигал лозунги, дворците на БКП веднага да станат болници и училища.

2. По време на аудиенцията си при Папа Бенедикт XVI президентът подари на Главата на римокатолическата църква подарък, който оставя спомени за цял живот – 200-килограмово яйце. Яйцето е толкова двусмислено, че мнозина заподозряха, че е снесено от Голямото Пиле след преяждане с ГМО. Двуметровото позлатено великденско яйце е творение на скулптора Георги Андреев и е било сглабяно цели 2 години от отбор от 15 бижутери. Внушителните му габаритите не позволиха на Плевнелиев да го внесе в приемното помещение на Ватикана.

3. С първото си новогодишно обръщение, като държавен глава, Плевнелиев се включи и в друг гаф. На кадър, илюстриращ думите му, че България има неповторима природа, бе показана снимка от курорта Аспен, Колорадо. Вярно е, че не президентът е сложил тази снимка, но объркването развесели налегнатите от махмурлук първоянуарски глави на българите.

4. По време на първото си официално домакинство като държавен глава, на което прие чешкия президент Вацлав Клаус, Плевнелиев отново „нахрани“ журналистите, този път с лапсус. “Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша…”, обърка се родният президент, след което веднага тръгна да се поправя: „Дами и господа от Чехословакия…, от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте.“ Така само в няколко изречения политикът от Гоце Делчев демонстрира прословутото българско гостоприемство, като само на един прием покани цели 3 държави, сред които една вече несъществуваща.

5. В края на 2012 г. Плевнелиев поздрави професор Христо Пимпирев като „първия българин, стъпил на Южния полюс“. Звучи чудесно, но не е вярно. Защото първият нашенец, стъпил на Южния полюс, е писателят и журналист Стефан Груев, като го прави още през 1970 г. Професор Пимпирев е първият официален пратеник на нашата държава.

6. Плевнелиев нарече английската кралица „световен лидер“ и „визионер“. И макар да го направи на излизане от срещата пред журналисти, взриви за пореден път добрия тон. Според спецове в международния протокол, да наречеш глава на конституционна монархия „световен лидер“, е въпиющ дипломатически гаф.

7. В някакво магазинно предаване, вероятно очарован от топлите погледи и големите бюстове на водещите, държавният глава направи неочаквана телевизионна изповед. Той призна, че е почнал своя път като бизнесмен с правенето на хороскопи и интимно сподели, че първият хороскоп го е направил на себе си. И какво се оказало – в предишния си живот той бил ирландска пастирка.

8. В словото си за 3 март 2012 година Плевнелиев отдаде почит на българските възрожденци, революционери и опълченци, но не спомена приноса на руските, румънските, украинските и финландските воини в Руско-турската освободителна война. Той не спомена дори името Русия. Това може да бъде окачествено единствено като политическа провокация.

9. Опитът на Росен Плевнелиев да се прави на главнокомандващ на армията също бе белязан от дипломатически провали. На първото му посещение при нашия контингент в Афганистан Плевнелиев се качи на американски самолет. За първи път български президент отиде на държавно посещение в друга страна със самолет, на който го няма герба на страната ни. Администрацията на президента без проблем бе приела услугите на американското правителство да осигури транспорт до Афганистан. Да сте чували обаче някога американският президент да е летял на самолет на чужда държава при своя мисия? Да сте чували това се прави от някой друг европейски лидер? Приемайки полета с американския самолет Плевнелиев май много ясно показа кой точно се разпорежда в България.

10. Той взе участие в традиционната за мюсюлманите вечеря-ифтар, която се прави в края на Байряма в хотел в Пловдив. На срещата обаче не бяха допуснати никакви български журналисти. За разлика от това турските колеги имаха свободен достъп до събитието на което присъстваше и вицепремиерът на Турция Бекир Боздаг заедно с голяма делегация от южната ни съседка. По-късно от турските медии стана ясно, че Росен Плевнелиев е благодарил на Боздаг за това, че Турция е осигурила втора родина на българските турци, прокудени от режима на Живков и установили се в Турция след „голямата екскурзия“ от 1989 г. и дори се е ангажирал с това да съдейства за връщането на част от вакъфските имоти. Слава Богу, че тези помпозни думи останаха само празни приказки.

11. Росен Плевнелиев се изложи при официалната си визита, този път в далечна Монголия. Това стана по време на посещението му в будисткия манастир „Гандан тегчилен“, където държавният ни глава беше посрещнат от духовниците в традиционна шатра на чай с мляко и паничка ориз. Като комплимент за гостоприемството президентът съжали, че Далай Лама все още не е посещавал България и изрази надежда, че един ден това ще се случи. Плевнелиев явно не знае, че Далай Лама е идвал у нас – на 4 октомври 1991 г. Духовният лидер на будистите беше приет от първия президент на демократична България Желю Желев. Непознаването на новата ни история Росен Плевнелиев демонстрира не за пръв път.
image

12. Президентът на гафовете направи изказване по повод 9 май – Деня на победата, че не се впечатлявал от огромни паради. С твърденията си, че „Русия е агресивна“, държавният глава даде своя съществен принос в торпилирането на икономическите проекти на страната ни с Москва и спомогна за превръщането на Турция в енергиен тигър на Балканите. Плевнелиев е главният виновник за обтягане на отношенията ни с Русия. Той постигна непостижимото досега – обедини руския и турския „император“ срещу нас. Такова политическо поведение срещу Русия е изключително рядко в цялата българска история след Освобождението и затова е най-големият гаф не само за 2014 година.



Тагове:   Плевнелиев,   Росен,   гафове,   роско,


Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627260
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930