Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 06:49 - БРАНИМ ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА ОТ МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА... КАКТО КАЗВАШЕ БАБА МИ: ТУРИ МУ ПЕПЕЛ!
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 4031 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Този Рашидов, министъра на културата, не може ли Борисов да си го прибере? Не за друго - просто да му направи услуга и да го накара да млъкне!
Тук не говорим за неадекватност, вече отдавна сме преминали отвъд неадекватността!
image
Нека да е ясно - аз лично приветствам и от все сърце се радвам на изложението на Тракийското съкровище в Лувъра, както и концерта на "Йоан Кукузел" в Парижката Света Богородица! Това са забележителни събития и поздравления заслужават всички, които са ги направили възможни! Включително въпросният министър. И щеше да е чудесно, ако нещата бяха останали така - изложба, концерт!... Браво! Самият факт е безспорно положителен! Както, впрочем и всяка театрална премиера в Комеди Франсез на режисьора Галин Стоев, оперно представление или концерт на Красимира Стоянова, Соня Йончев, Надя Кръстева, Владимир Стоянов, Орлин Анастасов, моя милост и т.н.
image
Т. е. хубаво е! Културни прояви на българи в Париж не липсват! Те се случват и без министри, и без самолети, и без командировъчни....
И точно тук се ражда тази гранична с абсурдността неадекватност и натрапчиво лош вкус, които освен неловки усмивки усилващо започнаха да предизвикват гадене и потресни тръпки в гърба!
Но как да го обясним това и на кого, при положение, че очевидно самият министър, а и цялата политическа класа в родината не са наясно с някакви основополагащи А и Б не само на добрия вкус, а и на редно и нередно?.... И кой да им го обясни? Тези, които делят самолетите и трапезите им ли, забравили отдавна не само добрия вкус, редното и нередното, а и всякакво приличие още с първата торта, поднесена по пантофи?...
Тази, тъй наречена "четвърта власт", коригиращият елемент, неосъществената никога, а толкова нужна независима българска журналистика...
Каква тъга, какво безнадеждие!...
И след като "журналистите", които политиците "слушат" няма да си рискуват командировъчните и да кажат какъв е проблемът, а другите, истинските журналисти са до такава степен маргинализирани, че политиците могат да си позволят и да не ги чуват, да започнем повече хора да говорим, белким на края вземат, та ни чуят!
image
Господа!
- Да се плаща на журналисти с парите на данъкоплатците
"за да не ти създават скандали" Е ПРОБЛЕМ!
- Да се отстраняват хора заради изказана позиция Е ПРОБЛЕМ!
- Да не се защитават, а нападат живите създатели на българската култура и то от служители на Министерство на културата Е ПРОБЛЕМ!

И тук да се върна към това, което всъщност предизвика възмущението и гнева ми:
НЕ! Ние артистите, музикантите, поетите и художниците не работим
"за престиж" и ако министърът на културата не е наясно с това, какво изобщо прави на този пост? Ние от това живеем, с труда си изкарваме хляба! Повечето от нас нямат сметки в милиони. И тук се чудя - Рашидов, тези милиони дето ги загуби в КТБ, от престиж ли ги е натрупал? Или от нещо друго? Защото аз си представях, че ще да е от скулптури...
Но, ако беше така, може би първи щеше да е разбрал и защитил Жоро Петров, както смятам е редно да направи всеки почтено изкарващ насъщния и занимаващ се с изкуство човек!
Тук не се борим за някакви милиони! Борим се за едното достойнство! Но стигнало ли се е до там, да браним достойнството на българската култура от министъра на културата... Както казваше баба ми, тури му пепел!
image





Гласувай:
14



1. ok3223 - Мноого добре
20.04.2015 08:19
казано и написано. Брависимо! ЩЕ УСПЕЕМ ЛИ ...
Да запазим нашето отечество от ЛАКЕЙЩИНАТА И простащината нагазили България и водещи я към само ликвидация и гибел.
Това е трудна, гигантска задача и проблем, за който се искат обединените усилия на всичко свястно и интелигентно, с признаци на поне малко интелект в главата.
Ще успеем ли да се обединим, и направим каквото трябва, и махнем полицейско охранителната и мафиотска банда ГЕРБ от власт за доброто на България.
КОЕТО ИМА СЪДБОНОСНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.
ЩЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ?!
цитирай
2. apostapostoloff - Това, това виж:
21.04.2015 06:46
http://apostapostoloff.blog.bg/drugi/2015/04/21/kolko-idioti-ima-v-bylgariia.1355471
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1616081
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031