Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 12:04 - Боко не приема ултиматуми, а е и приятел с Ердоган
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1361 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 25.11.2014 12:06


Патриотичен фронт оттеглят подкрепата си за кабинета засега Нищо ново под слънцето … Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов въпреки ултиматума на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си за кабинета.
image
Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов въпреки ултиматума на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си за кабинета.

Такъв натиск имаше и от братовчеда на Орхан Исмаилов, Корман Исмаилов, който отправи ултиматум към премиера. Той заплаши два дни по-рано, че ще замрази членството на формацията си в Реформаторския блок (РБ). Щял да оттегли подписа си от коалиционното споразумение с ГЕРБ и да се превърне в „остра опозиция“ в парламента, ако заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов бъде отстранен от длъжност.

Съпартийците му останаха изненадани, защото не са вземали такова политическо решение. Тъй като е единствен депутат на НПСД в 43-тото НС, преминаването на Исмаилов в опозиция няма да повлияе съществено на разположението на силите. Това обаче заплашва да разруши крехкия баланс в РБ заради подкрепата, която Радан Кънев очаква да получи в битката за лидерския пост на коалицията.

НЕКА Е ЯСНО, ЧЕ ОСТАВКАТА НА ИСМАИЛОВ ЩЕ КАТУРНЕ СТОЛА НА РАДАН КЪНЕВ КАТО ЛИДЕР НА РБ …

Нека да припомним кой защитава партията на бившия виден депесар Каси

През март т.г. пресцентърът на Реформаторски блок разпространи съобщение от партията на Корман Исмаилов и Касим Дал – НПСД – в което се настоява, че Турция няма териториални претенции към България, а Реджеп Ердоган е наш добър приятел. Припомняме, че НПСД е една от съставните части в групата на реформаторите.

Според съобщението предизборната реч на Ердоган в гр.Кешан, където той обяви части от териториите на България, Македония, Босна и Гърция за турски, е „интерпретирано спекулативно“.

„Република Турция, като кандидат за пълноправен член в ЕС, никога не е имала териториални претенции към нашата страна, а премиерът Ердоган е добър приятел на страната ни и радетел за интензивно развитие на двустранните ни отношения“, се казваше в позицията.

 Под това заглавие ( БОЙКО БОРИСОВ ДАДЕ РАМО НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА КАСИМ ДАЛ*) публикувахме в началото на декември 2012 г. една публикация на 24rodopi, за да покажем, че на България не й трябва нова етническа партия съюзник на ГЕРБ

Турският министър-председател Реджеб Тайип Ердоган прие лидера на Народната партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов. Те разговаряли за бългоро-турските отношения, за проблемите на българските турци и др. Ердоган отбелязал, че и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) срещала много трудности в началото, каквито проблеми срещала сега формацията на Касим Дал.

Както е известно ПСР ще помага на хората на Касим Дал да спечелят повече гласове в изселническите секции в Турция.

А на какъв език е написано логото на „българската“ партия НПСД ?!

image

Ето и блога на Корман Исмаилов …

image
image

 

Българин като братчеда Орхан ?!

Направо българска и европейска партия, та чак дрънка …

„Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт“, заяви Борисов пред „Преса“. Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова ще съобщи на ръководството на Патриотичния фронт позицията на премиера.

Вчера стана ясно, че предварително обявената среща между военния министър Николай Ненчев и лидера на НФСБ Валери Симеонов е отменена заради ангажименти на народния представител. На нея той трябваше да представи аргументите си за отстраняването на Исмаи­лов.

Съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов приеха резервирано решението на премиера, защото очаквали да чуят лично от него или от негов представител официално становище.„Нито съм Волен Сидеров, нито съм Бойко Борисов да вземам еднолични решения за цялата партия. Свиква се Политическият съвет на коалицията и тогава отговаряме“, обясни пред „Преса“ Симеонов. Той бе категоричен, че личната му позиция остава непроменена: „Оттегляме подкрепата за правителството, съответно от програмната декларация. Категорично и ясно казваме, че няма да поддържаме правителството на ГЕРБ и реформаторите“. Двамата с Каракачанов увериха, че коалицията им няма да се разцепи.

Ако патриотите скъсат споразумението, Борисов ще остане с подкрепата на 118 депутати (84 от ГЕРБ, 23 от РБ и 11 от АБВ) и ще се наложи да разчита на плаващо мнозинство и тематични коалиции. Първото изпитание ще е гласуването за бюджет 2015.

Само че мераклии за власт (съюзници) не липсват и в БДЦ и в БСП, да не говорим за БОСТАН …

Междувременно стана ясно, че от БДЦ, които имат 14 народни представители, са готови да седнат на масата на преговорите за подкрепа на правителството.

image
 Единственото им условие е в управленската програма да бъдат включени част от техните приоритети. „Не можем да застанем зад сегашната фиксирана рамка, приета по време на преговорите за съставяне на правителство. Няма как да подкрепяме разполагането на ракети по границата с Турция“, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на БДЦ Румен Йончев. От думите му стана ясно, че чакат покана.

БСП одобри позицията на министър-председателя

Прав е Борисов да не се съгласява с претенциите на един или друг. В крайна сметка държавните въпроси стоят по-високо от претенциите на партньорите в коалицията“, коментира говорителят на БСП Атанас Мерджанов. „След като си се съгласил на такава набързо нагласена коалиция, трябва да си готов да посрещнеш всички ефекти и следствия от нейното функциониране“, добави той.

От ДПС коментираха нееднозначно скандала в правителството. „И какво – ние трябва да се отплатим по някакъв начин ли?“, попита зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов в отговор на въпрос дали партията му би преосмислила отношението си към кабинета след оттеглянето на патриотите.

Ето такива водевили се разиграват в Цирк Балкански, където съединението на апетитите прави силата …

А България ? Нея Господ я пази, но не и българските политици …





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624181
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930