Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 08:14 - Велизар Енчев - истинският патриот
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.01.2015 12:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              image Да, гласувах днес срещу избора на Цецка Цачева от ПГ на ГЕРБ за председател на НС и основанията ми са две – първото е професионално, второто – морално. Това заяви народният представител от ПГ на Патриотичния фронт, известният журналист Велизар Енчев пред БГНЕС. Той и още 11 депутати гласуваха „против“ в пленарна зала срещу предложението тя да оглави парламента, а един от РБ се въздържа

Енчев обясни: преди 4 г. тя си позволи в нарушение на Закона за референдумите и на Правилника на НС да откаже внасянето в пленарна зала за обсъждане на подписката на ВМРО и на ТВ СКАТ по повод евентуално членство в ЕС на Турция. Цачева отказа да внесе подписката на около 400 000 български граждани, което бе нейно задължение по закон. Това бе недопустим акт, който ние обжалвахме, но остана като глас в пустиня, поясни Енчев. Този казус определя професионалната причина да не дам гласа си днес за Цачева. А що се отнася до моралния принцип, той като че ли е забравен. В много мои предавания преди 4 г. непрекъснато припомнях как тя в качеството си на юрисконсулт на плевенската община си е позволявала да защитава интересите на лица, като адвокат, които съдят общината. Такъв човек няма морал и няма право да бъде председател на българския парламент, смята Велизар Енчев.

Заедно с това г-жа Цачева е представител на една партия, която по време на своето над тригодишно управление доведе до истинско бедствие българските пенсионери, припомни депутатът. Техните пенсии не бяха индексирани в нито един момент. И да не забравяме – 7 души се самозапалиха при управлението на Бойко Борисов. Да не забравяме генезиса , произхода на лидера на ГЕРБ, да не забравяме шифрограмите на американския посланик у нас Джон Байърли кой е, всъщност, Бойко Борисов, какви парични потоци са минавали през неговите фирми, в какво е уличен, каза той. Нека не забравяме, че неговото управление беше полицейщина в действие и то не бива да се повтаря, смята Енчев. А г-жа Цачева беше човекът, който като парламентарен ръководител легитимираше това управление, добави той.
Как Велизар Енчев отказа подкрепа за кабинета „Борисов“

Моите колеги от ПГ на Патриотичния фронт бяха уведомени снощи за това мое решение за гласуване, а то е известно много отдавна като становище, посочи Велизар Енчев. Аз ще гласувам и против избор на Бойко Борисов за министър-председател, ако бъде предложен за този пост. Смятам, че той няма необходимите професионални и морални качества да бъде премиер. Сега той обещава да направи големи реформи в енергетиката, но точно в последните месеци на неговото управление бяха продадени държавните дялове в трите ЕРП-та – 35% държавна собственост им бяха подарени, припомни Енчев. Та, той ли ще направи реформа в енергетиката? Той ли, който си позволи да даде лицензии на ВЕИ-та по време на управлението си, изпреварвайки изискванията за включване на тези мощности в експлоатация и това, разбира се, бе в полза на енергийни олигарси като Валентин Златев, Цветелина Бориславова и други знайни и незнайни герои на криминалния преход, които докараха нещата дотам, че да сме най-бедната и най-болната държава в ЕС. Аз бих добавил – и най-унизената държава.

Що се отнася до оставането ми в ПГ при тази ситуация, то изобщо не се поставя под съмнение и съм убеден, че ще продължа да бъде пълноценен депутат от Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО. Не мога да кажа, че съм си извоювал независимост в рамките на ПГ, но се позовавам на чл. 67 от Конституцията на България, където се казва ,че народният представител гласува съгласно Конституцията, законите и своята съвест и убеждения, заключи депутатът Велизар Енчев.

И още по темата:
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КАРА ДЕПУТАТИТЕ СИ ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ПОСЛУШАНИЕ, ЕДИНСТВЕН НЕ ПОДПИСАЛ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ! _ Криминално _ Бургас – новини от Бургас

Патриотичният фронт _ Най-добре ще е да се разберат ГЕРБ и БСП _ Любопитно _ Бургас – новини от Бургас









Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1616089
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031