Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 10:05 - Как да разделим топлата баница между слугите и Диктатора
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.01.2015 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Реформаторският блок настоява за трипартийно управление. Това стана ясно от изявленията на двамата съпредседатели на блока след среща на парламетарната им група.
                                   image

„На лидерската среща стана ясно, че това, към което се стреми Реформаторският блок – дясноцентристко мнозинство не е постигнато“, обяви на брифинг в парламента Меглена Кунева, след спешно заседание на ПГ на Реформаторския блок „ Затова ние се обединихме около няколко тези. Реформаторският блок не е и няма да бъде пречка за съставяне на дясно-центристко правителство“, заяви тя.

Поддържаме усилието за сформиране на правителство и мнозинство в три партиен формат – ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. За постигане на такова мнозинство са необходими срещи както с ГЕРБ така и с патриотите, допълни Радан Кънев. Той допълни, че е уместно бързото провеждане на трипартийната среща.

Да, но това не беше всичко, а от bTV научаваме, че Румяна Бъчварова и Томислав Дончев от ГЕРБ проведоха необявена среща с лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. „Тайната среща“ се проведе в парламента, в стаята на ГЕРБ

Радан по тъмно при ГЕРБ - слугинаж или уреждане?
Видимо доволен изловеният на тайната среща Кънев заяви, че все още е рано да се каже ще има ли правителство. Да ядем неуморно, другари !

Пореден обрат настана в отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок. Солов пазарлък часове след общата среща в НС днес по обяд между лидерите на парламентарно представените партии проведе Радан Кънев. 

Лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на РБ бе на тайна среща с Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, и то не къде да е, а в стаята на ГЕРБ в НС. За заверата съобщи БТВ, хващайки Кънев и двамата отявлени преговарящи от ГЕРБ на излизане от стаята им в 18:50 часа. 

Както ФОРУМНЮЗ писа, на общата среща Бойко Борисов се извъртя за пореден път и вместо чаканата тройна коалиция с Патриотичния фронт, той заяви, че иска правителство на малцинството между ГЕРБ и РБ. От своя страна реформаторите се заинатиха, че участие в управлението трябва да вземат и патриотите.

Загадки

Дали е имало преговори за смекчаване на тона от страна на Блока и дали това е била причината Кънев да ходи сам да се разбира с ГЕРБ, не е ясно.

Радан Кънев излезе от стаяа на ГЕРБ видимо доволен, в компанията на бившата шефка на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова и ексвицепремиера Дончев. На въпрос на репортера на бТВ ще има ли България правителство, и Дончев, и Кънев отговориха: „Рано е да се каже“, след което Румяна Бъчварова добави: „Искаме да има правителство. Това е отговорът”.

Включване

За да покаже, че Блокът не се е разцепил, близкият до Меглена Кунева лидер на СДС Божидар Лукарски коментира, че РБ е единен.

„В момента текат неформални разговори между представители на Реформаторския блок и на ГЕРБ“, съобщи Лукарски и добави, че все още не е уточнено кой от РБ ще иде на преговорите с ГЕРБ в понеделник. Освен това той обясни, че ще настояват за срещи с ГЕРБ и с Патриотичния фронт поотделно, както и ще искат тристранен разговор, за да продължат усилията от миналата седмица.

Според него все още актуална стои възможността за дясноцентристко правителство на мнозинството, макар че Реформаторите били смутени от речта на Валери Симеонов от парламентарната трибуна вчера.

По-късно обаче стана ясно, че среща между дясното обединение и националистите е насрочена за утре, сряда. Това обяви депутатът от РБ Вили Лилков пред Нюз 7.

Защита

Що се отнася до нападките на Гроздан Караджов, че Меглена Кунева изнудва Блока като налага свои кандидатури по конкретния казус кого да излъчи РБ за зам.-председател на НС, Лукарски се изказа кавалерски: „Това е лично мнение“.

Развален телефон

image

За пореден път съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заяви, че е готов за срещи и разговори и с ГЕРБ, и с реформаторите. Засега обаче той не е получавал такава покана нито от едната, нито от другата страна.

„За нас най-важна е програмата, която ще изпълнява правителството. Ако разпишем такъв документ предварително, като втора фаза мога да приема съставянето на правителство с този, с онзи. Не виждам защо господин Лукарски се съмнява, че сме безотговорни“, коментира





Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1616045
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031