Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 08:55 - Двете патерици на ГЕРБ - ПФ и РБ
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 987 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 26.10.2014 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
С АБВ и ПФ преговаря  Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.
Бойко Борисов вече обсъжда евентуална подкрепа за бъдещото управление на страната с хората на Георги Първанов. Може би помните, че имаше слухове, че ГЕРБ е именно проект на Петков и Първанов ?! Президентът с поредни два мандата, чийто рекорд дори Борисов още не е бил, изпрати екип, в който са неговият заместник Ивайло Калфин, бившият министър на вътрешните работи Румен Петков и доскорошната кметица на Перник и вече депутат Росица Янакиева

При първите разговори дамското трио на ГЕРБ опипваше почвата, но Бойко Борисов не присъстваше.
Борисов загуби над половин милион гласа. Колко ще се върнат_ Защо ни лъжат_
Сега Борисов се опитва да постигне не тройна, а четворна коалиция, която уж да разшири формата на подкрепата за него. Подобна двойна среща се проведе с Реформаторския блок. От дясното обединение вече са почти сигурни участници в следващия кабинет, който ще бъде оглавен от лидера на ГЕРБ., като дори поне две министерски кресла се очертават за водачите на РБ.

Интересното е, че т.нар. дясно правителство на ГЕРБ днес ще се срещне с бивши агенти на ДС, които са припознати по нужда като десни ?
Очаква се да стане ясно още колко партии ще влязат с постове в правителството. От Реформаторския блок дадоха да се разбере, че нямат против подкрепа от Патриотичния фронт, но имат резерви към АБВ. Интересно как нямаха резерви към проф. Близнашки, който е служебен премиер, а техни кадри си уредиха приятели и приятелки там ?!
image
Може би  Първанов и хората ще останат извън правителството, но ще подкрепят законопроектите в пленарна зала.  От „Позитано“ 20 чакат втори ден уточнение на мястото и часа на срещата, но такива още няма?!

А през това време Цоцка Цачева се готви да поеме Народното събрание.
Битката за разпределението на председателските места в парламентарните комисии започна. Успоредно с консултациите за съставяне на бъдещия коалиционен кабинет усилено текат и преговори за шефските постове в законодателния орган, пише „Преса“.

Цецка Цачева отново ще застане на председателското място. В ГЕРБ още не са решили кой ще й бъде заместник. Най-големи шансове отново да бъде издигната има Менда Стоянова, която вече натрупа опит. Обсъждал се вариант и за Цветан Цветанов, но той по-вероятно ще оглави групата на ГЕРБ.

Парламентът ще има четирима заместник-председатели и най-вероятно партиите ще излъчват свои представители на ротационен принцип.

На формациите, които ГЕРБ определи като потенциални партньори и с които проведе втори тур на управленския кастинг, ще бъдат дадени и председателски места в комисиите. Реформаторският блок очаква да получи три парламентарни комисии. За Патриотичния фронт са определени две, една отива при АБВ.

Реформаторите ще ръководят земеделската комисия. Като най-вероятен председател се очертава Румен Христов, който два пъти бе министър на земеделието в служебните кабинети на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

Името му се лансира за поста и в евентуалния коалиционен кабинет. Блокът ще получи и една от следните комисии - енергетика, икономика или туризъм, след като мегаминистерството бъде разделено на три. ГЕРБ са готови да отстъпят на партньор и комисията по туризъм, както и социалната. Тази за еврофондовете също е на тезгяха. В партията на Бойко Борисов смятат, че е редно друга формация да я поеме, за да има контрол.

На БСП и ДПС също ще бъде предложено ръководството на по една комисия. Двете партии най-вероятно ще се откажат, както направи ГЕРБ в миналия парламент. 






Гласувай:
7



1. анонимен - Вече ми се повръща.
24.10.2014 12:06
Вече ми се повръща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627504
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930