Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 10:56 - Как правителството на президента подгря "честните" избори?
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.10.2014 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Служебният кабинет на Близнашки, който трябва да осигури честните избори в страната, направи точно обратното - създаде безпрецедентна обстановка на напрежение сред българите и недоверие към институциите. Точно в навечерието на 5-ти октомври се повиши цената на тока, служебният кабинет поиска гигантска актуализация на бюджета, без обосновка, която бе отхвърлена от синдикатите и бизнеса. Президентът увеличи бюджета на институцията си с 1 милион лева - за командировки и възнаграждения, неговите министри от служебния кабинет си назначиха по 20 съветници с доста тлъсти хонорари и командировки. И това само за месец! И това, когато обикновените българи събират доброволни помощи за наводнените райони и бедстващи хора. Тази отблъскваща картина на бърза власт и самозабравяне, като бързото забогатяване показа ясно, истинското лице на Президента, неговата неспособност да създаде спокойствие, нормалност в страната преди предсрочните избори. Действията на неговия служебен кабинет проявиха подозрителна активност, която освен, че не е законова, е и нелогична. Всички тези размествания на пластовете приличат наистина повече на предизборен щаб на ГЕРБ, на предварителна реставрация на управлението на Борисов. Сякаш вече изборите са минали, а не предстоят на 5 октомври. Така Президента натрапи преждевременно една служебна победа. Това ли са честните избори, господа?image

 

 Към тези тревожни новини  можем да прибавим и чистката в администрацията, смяната на областните управители, смяна на директори на възлови предприятия като АЕЦ „Козлодуй“ и много други в цялата страна. С всичко това бе създадена ситуация на несигурност, която ясно осветли  всички, че ако искат да имат работа и позиции трябва да са „умни и красиви“. Това всъщност е най-безпрецедентното купуване гласове за предстоящите избори. 

Всъщност само за месец стана ясно, че толкова прокламираното гражданско общество, нашумялата „Протестна мрежа“ всъщност са структури на формиралата се партия на Президента. Протестърите станаха управляващи- преображение твърде нетипично за демократичната практика. Служебният кабинет- богата  хранилка, за тези, които отвориха място на второто служебно правителство на Президента.

 Не съм чела студията на проф. Близнашки за функциите на Служебния кабинет и конституционните му правомощия. Но явно се оказва, че разсъжденията на видния юрист всъщност прикриват анти обществените действията на Близнашки, показаха на практика, че той  направи абсолютно недопустими действия, взривяващи социалния мир и спокойствие. И най-арогантното в целия този казус- второ служебно правителство, е не само лакомията, жаждата за власт, но лицемерието в изявленията за спокойствие  и диалогичност преди изборите.

 С днешна дата е ясно, че Президентът е крайно неприемлива политическа фигура, която се крепи на финансовия гръб на олигарха Прокопиев и неговите медии и си разреши да използва протестите като форма за придобиване власт.

 Има и нещо друго. Именно дни преди изборите Президентът връчи орден „Стара планина“ на бившите посланици на Франция и Германия, които подкрепиха протестите на „умните и красивите“. Така той смята, че се е застраховал пред Европа. Но всички тези факти, които ще извадят българите на улицата, а няма да ги изпратят пред урните за гласуване не могат да бъдат пренебрегнати от европейските наблюдатели за честни избори! За такива няма нормална ситуация в страната!









Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624676
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930