Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 16:26 - Цветан Василев крие палат за €3 млн. на морския бряг
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 29.07.2014 16:30


Банкерът беглец Цветан Василев крие палат за 3 млн. евро на хвърлей от морския бряг в Созопол - на полуостров Буджака. Грандоманската вила на финансовия аферист е разположена на ул. „Виа Понтика" в баровския квартал и може да се похвали с перфектна гледка към залива. Както подобава на мултимилионер, замъкът е издържан в средиземноморски стил, има си балюстрада и втори етаж.
image
Местните помнят, че семейство Василеви е сред първите заселници в района, който през комунизма е бил лозов масив. Банковият Остап Бендер се шири в имот от близо 2 декара, без да се притеснява, че тук квадратният метър се оценява между 1400 и 2000 евро. Преди две десетилетия обаче теренът е взет за дребни грошове, кълнат се в Созопол. Хората са изнервени, че столичани с дебели портфейли изкупили най-апетитните земи по морския бряг за суми, които днес не стигали за седмица престой в баровски хотел.
image
Очаквано, морският дворец на Василев, прикрит зад двуметрова тухлена ограда, е натъпкан с екстри, на които би завидял всеки руски новобогаташ - сауна, басейн с мокър бар, джакузи, зимна градина, просторна градина и т.н. За сигурността на финансиста от Габрово, когато се излежава край басейна, се грижи въоръжена охрана.

Целият морски замък е опасан от охранителни камери, които да откажат крадците. В момента заради главоболията покрай източената Корпоративна търговска банка за имота се грижи семейство прислужници. Двойката живее в специална втора „къща за слуги", решена в същия топъл средиземноморски стил. Жълтият замък на Цветан Василев е вдигнат на най-високо място на Буджака и се вижда дори от пътя за къмпинг „Каваците".

За неговата непреходна стойност свидетелстват и брокери от Бургас, които обясниха, че недвижими имоти в полуострова към момента тръгват от 800 евро на кв.м и стигат до 2500 евро. Цената конкретно на Цветан-Василевата хасиенда е в горния ценови клас. За сравнение - в намиращото до замъка селище „Созополис" на хотелиера Стефан Шарлопов цените започват от 2000 евро на кв.м. Идентичен терен от близо 2 декара в момента на пазара се харчи за повече от милион евро. Заедно със сумата, която банкерът е пръснал за строежа на замъка с всички прилежащи екстри, цената на лятната му резиденция излиза около 3 милиона в общата европейска валута, пресметнаха експерти.

Същевременно Цветан Василев днес отново изпрати писмо от чужбина, в което обясни, че единствената причина за пребиваването му извън България е осигуряване на неговата лична сигурност.

Аферистът - съсед на бивши министри

Сред съседите в Созопол на покрилия се във Виена Цветан Василев случайни хора няма. Кварталът се е превърнал в министерско убежище за политици от целия партиен спектър. Сред тях Надежда Нейнски, бившият министър в правителството на СДС Валентин Василев, екс шефът на Комисията за далекосъобщения Антони Славински и министърът на екологията в кабинета на НДСВ Долорес Арсенова. Тук лятото си почива и братът на Тодор Батков - Мартин, чийто имот събира очите на хората със снагата си от дялан камък.

Както пръв „Всеки ден" писа, Цветан Василев може да се похвали с къщи в цяла България. Само част от престижните му имоти обаче се водят на него или на съпругата му проф. Антоанета Василева, декан на факултет „Международна икономика и политика" в УНСС. Повечето били записани на техни фирми вероятно за да се спестят данъци, установи разследването ни.

Банкерското семейство живее в къща в Бояна, която се шири на повече от 600 кв. м, чиято цена е около 15 млн. лева. Габровецът има и апартамент до градинката „Кристал", предпазено от бронирани стъкла. Жилището е на дъщерята Радосвета. Трите парцела по над 1000 квадратни метра в Драгалевци и още два от над 1500 квадрата в други столични райони са в края на списъка. Най-семпъл е апартаментът в Банско, скрит в 3-етажен хотел.









Тагове:   милиона,   Цветан,   евро,   ТРИ,   василев,   палат,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1626683
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930