Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 13:00 - Палатите на българските политици
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1859 Коментари: 3 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Моят дом е моята крепост важи с пълна сила за България – тук според статистиката 96% от населението живее в собствено жилище. Дайте да се разберем обаче – жилище е и гарсониерата в панелка, и схлупената къщичка в Горно Нанадолнище, както и някой от сараите на Доган например.

Поради тази причина половината жилища в страната са пренаселени. Разбирайте в двустайния апартамент се ширят: младото семейство с детето в хола, родителите - в спалнята, а баба на кушетката в кухнята. И така хем се топлят един от друг, хем си харчат заедно пенсията на бабата – често единственият им сигурен доход. Само да споменем, че висок процент на пренаселеност се отчита в страните, изложени на риск от бедност – т.е такива като нас.

 image
Но нека да сме оптимисти - проблясва слънце и на нашата улица, както се казва! Наред с нагъчканите като тулумбички в панелките българи, има и такива, които се ширят на доста квадрати. Интересното е, че те са и тези, които обитават или са обитавали големи кабинети в Президентството, Министерски съвет или поне в сградата на Парламента. Знаете ли как изглеждат къщите на политиците – да, големи, луксозни и много различни от вашия апартамент. Убедете се сами!

Неведнъж се е коментирало в медиите, че Бойко Борисов рядко развързва кесията си за лични разходи, но пък е много щедър към жените в живота си – с апартаменти и джипове са се сдобили двете му последни изгори – Миролюба Бенатова и Инна Пелева, а дъщеря му – Венета Борисова живее в Калифорния. "Скромният" й дом в квартала на богатите Ориндж Каунти, можете да видите на снимката, както и къщата на екс премиера в Банкя:

image

Цветан Цветанов се прочу с 6-те си апартамента, доходите, за чието закупуване не успя да докажеи заяви, че са напазарувани с пари на тъста и тъщата му. Вероятно сам поддържа и зелената морава около скромния дом, показан на снимката
image

Официално президентът Росен Плевнелиев декларира 5 къщи с дворове и парцели за близо 4 млн. лева, но реалната им пазарна стойност е близо 5 млн. евро – т.е. над 2 пъти повече, констатира журналистическо разследване миналата година. На четири места – в София, в гръцкия курорт Халкидики, в българския Черноморец и в разложкото село Баня, са разположени къщите и парцелите на президента. Може би затова не виждаме госпожа Плевенлиева на официални събития - тя се изживява като малката стопанка на големите имоти и пътува, за да ги стопанисва. Както се казва, а дано, ама на дали.
image

Николай Бареков толкова упорито обикаля България в опити да спечели симпатизанти, че по думите му живее на "10-15 адреса". Официално обаче той обитава луксозен имот в Драгалевци. Твърди, че под наем:
image
За сараите на Ахмед Доган са изписани тонове мастило. Смята се, че са на стойност милиони или десетки милиони лева. Говорим за т.нар. Боянски сараи, хотела "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парка "Росенец" до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган
image
 
И понеже фактите говорят сами за себе си, се отказваме да ги коментираме. Чудим се обаче колко средностатистически български семейства биха се побрали в тях. Не, не че някой ги е канил, просто ни е интересно.
Източник nauho.bg

 



Гласувай:
18



1. injir - Остави ги хората. . . Успели са да ...
07.06.2014 13:33
Остави ги хората... Успели са да спестят от закуски...
цитирай
2. dobronameren - Zlatko 1,2,3,
07.06.2014 17:05
Домъчняло ми е и за онази снимка на съсухрената баба, дето си брои паричките от пенсията по икиндиево време. И за средния пръст, дето Цветанов го показва на журналистите.
цитирай
3. troia - Материалът
08.06.2014 11:43
не е пълен. Ами къде са палатите на другарите от другите партии? Те да не живеят на улицата?
Между другото край морето има в пъти по-големи къщи и хотели на "обикновени и бедни българи".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624620
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930