Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2014 20:59 - "Осъдиха" престъпника Цецо Наглецо на 4 години затвор
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
20

Последна промяна: 29.05.2014 21:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                           image
 София. Софийски градски обяви бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за виновен по второто дело срещу него за това, че не е разрешил шест пъти използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров.
Решението на съда е 4 години присъда лишаване от свобода в затворническо общежитие при първоначален общ режим.

 Един от мотивите за решението на съда е, че на два пъти е сложил общо 6 резолюции " Не!!! ", с които е осуетил наказателно преследване срещу разузнавача шеsта степен от криминална полиция в РПУ Горна Оряховица Орлин Тодоров и двама души с осъдителни присъди Пламен Вачков и Милен Атанасов. Според съдията Тони Гетов законът повелява за Цветан Цветанов само да потвърди даденото разрешение за подслушване от председателя на Окръжния съд Велико Търново. В мотивите съдията смята, че престъплението, извършено от Цветанов, е с изключително висока степен на обществена опасност, поради факта, че министърът на вътрешните работи единствено трябва да нареди на специализираната служба за подслушвания да приложи разрешените СРС-та и няма право да отменя съдебното разпореждане. Беше изтъкнат и фактът, че по това време Цветанов е бил зам. министър-председател.

 Съдията се позова на един от френските хуманисти Монтескьо за прилагането на принципите за разделението на властите, който в случая е бил погазен. Вторият основен довод е специалната цел на престъплението, което е осъществил Цветанов - 4 месеца по-късно след отказа му да бъде подслушван Орлин Тодорoв, със заповед на тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров Орлин Тодоров е преместен като разузнавач в БОП в РДВР Велико Търново.Прокурорът Калин Ангелов обяви, че е изключително доволен от справедливата присъда и предложената от него 3 г. условно е била максимумът, който му позволява законът.

 Цветанов обаче обяви пред съда, че е невинен и че винаги е спазвал законите и се е придържал да работи в интерес на държавата. "Обясних аргументите си защо не съм извършил тези престъпления, за които прокуратурата твърди", каза той. Адвокатът му Менков Менков каза, че прокуратурата е омекнала за няколко дни и вече не иска 5 години затвор, а иска три години условно. "Това означава, че разбира несъстоятелността на обвиненията, които повдига и поддържа. Нямаме никакво съмнение, че всеки съдебен състав по трите дела на Цветанов ще спази закона и ще го оправдае, защото законът е такъв – той е спазил закона", каза по-рано днес защитникът.

На 26 май на първа инстанция Цветанов получи оправдателна присъда по делото срещу него за присвояване. Прокуратурата заяви, че ще протестира това решение на съдия Десислав Любомиров. По това дело бившият вътрешен министър е обвинен за това, че през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил около 50 000 лв. от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в този размер.

Ако и този път Цвинокио не влезе в пандиза, значи в България няма правосъдие!!????????



Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624974
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930