Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 12:16 - Никога повече ГЕРБ и Бойко
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1236 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 08.01.2015 07:51


 ГЕРБ щели много скоро да се върнат на власт, заяви Бойко Методиев Борисов в неистовата си надежда отново да яхне държавната машина. Хората обаче помнят неговото управление, а това е най-сигурния сигнал, че партията на Борисов е приключила с управленските си амбиции. Разбира се ще бъде трудно разбрано от Бойко, който не се слави с бърз и точен ум. 
Няма как да забравим някои интересни факти от времето на ГЕРБ. Обещаваха, че ще излезем от кризата през 2011 година, а още сме в криза и то най-вече благодарение на ерата "Борисов". Голяма част от парите във фискалния резерв ги няма. В условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси. Борисов назначи за директор на ДФ „Земеделие” лице с фалшива диплома. Бойко поиска от студентите да станат овчари. Футболистите на лидера на ГЕРБ се возеха в правителствения самолет? Симеон Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца! Пенсионната възраст бе вдигната. Цветанов само и единствено на думи пречупи "гръбнака" на организираната престъпност. Така и не стана ясно дали след като Алексей Петров бе арестуван, то бе хванат "Октопода" или "Октопода" хвана Алексей. Бойко, няма да забравим Буда, а ти не забравяй, че помним . . . Само желание да се върнеш на власт - не стига! То всеки иска да е на власт, но тази екстра трябва да се заслужи. Какво ново би ни предложил Бойко Методиев Борисов - нищо. Просто ГЕРБ иска да рестартира своето управление, защото осребряването на управленските лостове би тръгнало с нова сила.   image

КОЙ? КОЙ? Кой отпразнува първия си милярд "спестени пари" на купон в "Банкя"? С кои пари партия ГЕРБ бе създадена, да не би да е с пари на Столична община. Само между другото да спомена, че тогава кмет на София бе небезизвестният Бойко Методиев Борисов. Стига си ни облъчнал от телевизионния екран с твоите мераци да управляваш! Спри се, досаден, нахален си вече! Стига си разправял по площадите, че всеки, който си позволи да те критикува е бил създаден в сараите на Доган. Много елементарно звучат тези махленски приказки, но това си е нивото на Бойко, не трябва да му се сърдим, толкова си може. Nikolay Georgiev  Анализи и коментари: Марковски: Цвинокио е зло, тумор в МВР! Никога вече ГЕРБ   Не само Цветанов е виновен за подслушването, а и Борисов. „Цветанов е тумор за правосъдието; ако някой все още не го е разбрал, след разкритията на прокуратурата едва ли ще се съмнява в това“.

Сега политиците ще яхнат (и с право!) разследването на прокуратурата по отношение на незаконното подслушване от страна на МВР. Ние предупредихме, че подобно нещо ще се случи още в началото на управлението на ГЕРБ, когато Народното събрание прие промените в Закона за електронните съобщения, с които даде право на милицията (някак си не върви да я наричаме полиция, нали?) – този репресивен орган на държавната власт – да следи комуникациите в Интернет без контрол.

Но все пак този скандал е нещо напълно естествено. Спомняте ли си с каква наслада Цветанов чете в Парламента (!) разпечатки от СРС-та и как обвини български лекари за убийци! Не знам дали си давате сметка, че единственият друг политик, отправил подобно несправедливо обвинение срещу български медици в най-новата ни история е… Муамар Кадафи?!

Цветанов трябва да бъде гонен не само заради подслушването на политици, бизнесмени и обикновени граждани – нещо, за което аз, а и мнозина други експерти сме писали и говорили публично.

Цветанов трябва да бъде изгонен позорно от политиката и от обществения живот дори само заради едно-единствено нещо, че като министър обвини лекари за убийци.

Направи го умишлено, преднамерено, с присъщия му цинизъм и удовлетворение, че е свършил нещо хубаво. Така са действали Берия и Вишински, по времето на Сталин. Покойният либийски ръководител си беше башка луд, а и търсеше начин да спечели нещо от цялата параноя около нашите медици в Либия. Не го оправдавам, разбира се, но нали не искате пък вие да оправдаете Цветанов с това, че е невменяем? Представяте ли си – човекът, «получил» признанието на братските служби, ходил на срещи с премиери и министри по целия свят и изведнъж – невменяем? Не става!

Прочетете стенограмата от Парламентарното заседание, в което той запозна цялата страна с начина на работа на МВР – незаконно подслушване на лекари (едва ли някой си спомня, че лекарите не бяха подслушвани, защото са замисляли престъплението, в което ги обвини министърът?), обвинения, отправени от най-високата трибуна на страната. И… липса на каквато и да е отговорност за постъпките.

Дори и да е било законно, това четене на СРС-та е абсолютно неморално. Цветанов обаче прилича на човек, който няма морална ценностна система. Какво да кажем за морала на човек, който с готовност натопи родителите на съпругата си, когато му се наложи да оправдава огромните си и все още необясними доходи, с които е купил прословутите 6 апартамента?

Цветанов е зло, което не бива да се връща във властта под никаква форма.

Само вижте как започва този нещастник изложението си пред депутатите:

„…Много ще Ви моля за в бъдеще – нека да се придържаме към нормални етични норми на поведение, защото сами разбирате, че има разследвания, които не могат да бъдат оповестявани, информация, свързана с разследването, което тече по дадени крими

Молбата ми е към вас, защото все пак всички ние като представители както на изпълнителната, така и като представители на законодателната власт, трябва не да говорим за полицейщина в страната, а всички да се стремим към гарантиране правовия ред и към това – който нарушава законите на страната да понесе своята отговорност за това, което е направил и е причинил.

Искам да бъда съвсем ясен и конкретен в това, което ще ви прочета. Това са разговори от досъдебното производство, които касаят дейността на тези доктори, които казаха, че са били задържани и че вървим към полицейщина спрямо българските лекари.

Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Няма българин, който да не оценява това, което правят българските лекари, но всичко това минава през призмата на разбирането, че всеки един от тях трябва да се придържа към Хипократовата клетва и всеки един трябва да проявява максимален професионализъм и това, че трябва да дава всичко от себе си, за да запази живота и да даде шанс на всеки един новороден живот….“

Кажете, нормално ли е човек, който може да изговори нещата, да обяви лекарите за убийци, след това спокойно да се прибере в един от шестте си апартамента, да се нахрани и да заспи като къпан?

Но тези негови думи показват и още нещо – че той самият никога не си е мислел, че ще бъдат използвани срещу него. Всеки министър се мисли за вечен, но някои доказват, че единственото вечно нещо е човешката глупост. Твърди се, че Айнщайн бил казал, че две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост и той не бил сигурен за първото. С поведението си Цецерон доказа, че Айнщайн е прав.

Неговото министерстване – противно на мнението на някои служители на МВР – бе катастрофално за държавността. Желанието му (описано под лозунга: акция – картинка, т.е. провеждат акция, снимат «престъпниците» и им провалят живота) да правораздава показва, че УНСС трябва спешно да закрие следдипломните си курсове по право или поне да не допуска до тях задочници по физкултура от ВИФ. Непознаването на правната материя е едно – и то може да бъде извинено, дори и за министър на вътрешните работи. Но злоупотребата с право, когато гордо си окичил в биографията си, че си учил право, трябва да се наказва с цялата строгост на закона. За съжаление, подозирам, че нашият закон няма да накаже Цвинокио достатъчно. Затова единственото, което можем да направим като хора е да го накажем ние. На изборите. Както е казал поетът:

Понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунгът:

«Никога вече ГЕРБ»

Само така можем да излекуваме тумора и да се опитаме да спасим и малкото останало достойнство на МВР. Защото там покрай нарушителите на закона работят и читави хора, които със сигурност виждат какво става и се опитват да се съпротивляват – анонимното писмо до Станишев го доказва. Но и те са подложени под натиска на неправилно поставения от Цветанов избор «Свобода или сигурност». Т.е., за да има сигурност, трябва да лишат гражданите от някои техни свободи, сред които е и неприкосновеността на комуникациите. Само че Цветанов явно не е чел достатъчно, за да знае, че рано или късно всички инсинуации, манипулации и фалшификации излизат наяве. В този конкретен случай е по-скоро рано, отколкото късно, но все пак окончателното разчистване на авгиевите обори ще се извърши на 12-и май. От нас, гражданите. От това как гласуваме, ще стане ясно дали България се е преборила с раковото заболяване или ще продължи да боле



Тагове:   борисов,   бойко,   ГЕРБ,   повече,   никога,


Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1615997
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031