Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2014 14:48 - Атака с петима убити. ЕС на ръба на войната
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1140 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 20.04.2014 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Петима души са били убити тази сутрин в престрелка близо до град Славянск, източна Украйна.

По-ранните данни бяха за четирима убити - трима проруски активисти и един нападател, предаде АФП, като се позовава на местен източник. Нападението е извършено край блокпост на проруски активисти в село Билбасивка, на няколко километра западно от Славянск – град който проруските сили контролират. В Славянск кметството, милицията и местното отделение на тайните служби преминаха под контрола на пропуски активисти. Помагат им въоръжени мъже, представяни като групи за самоотбрана.Властите в Киев и западните страни подозират, че те са части на специалните сили на руската армия. 

image
Руската телевизия  „Россия 24“ съобщи за трима убити и за един пострадал в тежко състояние. Според нейната информация в момента на атаката срещу блокпоста е имало само невъоръжени местни жители, които обикновено инспектират колите, влизащи в града, и предупреждават силите за самоотбрана, ако се появят военни части. Към мястото се приближили няколко коли, от които бил открит огън. Там пристигнали бойци от силите за самоотбрана и убили двама от нападателите. В две от колите открили отличителни символи на движението „Десен сектор“ и голямо количество оръжия, които не били на въоръжение на украинската армия.

Москва е възмутена от въоръжения инцидент, станал нощес в района на град Славянск, Донецка област, съобщи руското министерство на външните работи. 

„Руската страна е възмутена от провокацията, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите“, се изтъква в изявление на министерството по повод случилото се край Славянск.„Удивление буди факта, че тази трагедия се разигра, след като на 17 април в Женева бе подписана декларация за резултатите от четиристранната среща на представители на Русия, САЩ, ЕС и Украйна, в която има призив за въздържаност от каквито и да било насилствени действия, сплашване и провокации“, се посочва в изявлението, цитирано от Интерфакс

Американските власти разглеждат възможността за изпращане в Полша и в Естония на около 150 войници от сухопътните войскиза участие във военни учения, съобщи американският тв канал „Фокс нюз“, позовавайки се на собствен източник. Според този източник учения на сухопътните войски ще започнат в близките няколко седмици и ще продължат 14 дни. Освен това в дългосрочна перспектива се планира такива учения да се провеждат редовно. Източникът, от когото „Фокс нюз“ черпи информацията, пожелал да запази анонимност, тъй като окончателно решение по въпроса за изпращане на войници не било взето. 

Западните медии съзнателно показват Русия в лоша светлина, когато стане дума за събитията в Украйна, изхождайки от русофобска позиция, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков в предаване на руската телевизия „ТВ Център“, предаде ИТАР-ТАСС


 


Тагове:   война,   Украйна,   УБИТИ,   ес,   петима,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1625068
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930