Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2013 18:45 - Прокуратурата оповести доказателствата за престъпленията на Цецко /Цветан Цветанов/
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.04.2013 20:01


 Прокуратурата откри доказателства за престъпление от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който обаче има имунитет като кандидат за депутат. Софийска градска прокуратура (СГП) официално съобщи, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление по делото за незаконното подслушване на политици, министри, президент и бизнесмени. Срещу него са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл. 285 във връзка с чл. 387 ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от СГП.

Чл. 285 г. гласи, че длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление. Според ал. 2 ако от деянието са настъпили тежки последици или то се извършва системно от началник към подчинен, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години.

Така Цветанов може да получи до 8 години затвор. Малко са му???
Днес СГП спря наказателното производство по делото, образувано и водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров за престъпления по чл. 387 от НК (срещу Кацаров и по чл.311 от НК) и срещу Радко Димитров по чл.287 а от НК.
Основанието за спиране е, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от Цветан Цветанов.

Същият, в качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров, да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК.

Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по чл. 34 а ал. 1 т. 1 от Закона за специалните разузнавателни средства да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС.

Наказателното производство е спряно на основание чл.25 т.3 от НПК, тъй като към настоящия момент Цветан Цветанов, в качеството му на регистриран кандидат за народен представител, притежава неприкосновеност (имунитет) за наказателно преследване по силата на чл. 103 от Изборния кодекс. В кодекса не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител. След обявяване по реда на Изборния кодекс от Централната избирателна комисия на резултатите от гласуването, прокуратурата ще прецени дали е отпаднал имунитетът на Цветанов, или са налице основания главният прокурор да отправи искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване.
След избухването на скандала Бойко Борисов каза, че гарантира за Цветан Цветанов и той не е извършвал подобни престъпления.
Двамата престъпника Цецо наглецо и Боко пророко взаимно си дават гаранция. Гадни и нагли престъпници!

image

В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ подслушванията се сочат като един от най-сериозните проблеми в страната ни. Скандалът получи международен резонанс. Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстад заяви, че незаконното подслушване на опозиционни български политици подкопава демокрацията в страната.

Междувременно председателският съвет на Европейския парламент (ЕП) взе решение темата за масовите незаконни подслушвания в България да бъде разпределена за разглеждане на комисията по Граждански права, правосъдие и вътрешен ред.

Браво г-н Цацаров. Мойте уважения и почитания. Ще излезете свестен човек!
Статията е от сайта vesti.bg, а с червен надпис са моите коментари.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1618993
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031