Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 16:33 - Искам парламент без партии
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1780 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2013 16:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Искам парламент без партии и партийни другари и господа под каквато и да е форма.
Какво се получаваше до сега? Добре облечените и угоени депутати си правеха здравословна  разходка до парламента, решаваха някоя и друга кръстословица, прочитаха пресата, пиеха кафенцето, хапваха, а  когато дойдеше време за гласуване, гласуваха под команда "ДА" или "НЕ" / 120  овчи муцуни блееха в един и същи глас/, а на другия ден другата част от депутатското стадо блееше в обратна посока.
Нима това е демокрация? И как ще се гласуват важни закони, когато партия с мнозинство си предлага лобиски такива и никой не може да ги смени.
 Ето защо в Народното събрание трябва да има само партийно неутрални депутати и всеки да носи отговорност за своето да или не. Ама не било възможно, убеждават ме разни партийци. Било така по целия свят?? Да, ама не, за България това не важи.
А защо президентът не иска Велико народно събрание? Защо не иска смяна на системата? Отговорът е ясен - поръчение на партията. И още, депутатите да са на 8 часов работен ден със средна заплата за страната и да имат право на определен брой отсъствия, след което автоматично да се отстраняват, а не да гледаме празна зала от 50-60 депутата, а такива като Доганчо от 2 години да не са стъпвали и да се водят на работа. Та България няма нужда от повече от 100 депутата, но истински, които милеят за народа и Родината ни.
image





Гласувай:
7



1. anonimen65 - ok.kak si go predstaviash parlament bz partii?ot experti?
22.02.2013 16:39
ami ako ne sa obedeneni ot neshto si za naroda ot koeto i te da pecheliat goliama kakafonia shte bude i vseki shte si durji na negovata i nishto nema da se poluchi.kato che li izmriaha,napusnaha ili oglupiaha misleshtite samo za obshto blago.i kak shte nadsmognat ako gi ima i se sberiat v parlament,na mutrite.edinstven dneshnia v ostavka misleshe malko i v perespektiva i pritisna mafiata ako shte i za negov djjob,no chestno ot kradlivata mafia.
цитирай
2. haralanov - Имам няколко въпроса към теб
22.02.2013 16:41
В коя страна има демокрация и няма партии?
Посочи ми тази страна и страни.
Ако не са партийни кандидатите а мажоритарно избрани,кои мажоритарно избрани кандидати ще са в опозиция и кои ще управляват?
цитирай
3. chavdar01 - ХУБАВО!
22.02.2013 16:42
НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ТОЗИ ЕТАП Е УТОПИЯ!
цитирай
4. zlatko1 - И баба Ванга
22.02.2013 16:52
И баба Ванга е казала " Ако не си подадем ръцете, България ще загине". Всеки депутат може да е опозиция, стига това което се приема, обосновано да докаже, че не е точно. Какъв е смисълът 120 души да гласуват под команда, което може де направят и двама, но да докажат чрез сериозна работа, че тяхното твърдение е правилно или не. Всички партии по света са създадени, за да могат по-добре да плячкосват. Това е световен грабителски ред и един гледа и копира от другия. Днес сме ние, а утре вие и така до края на света. Нека промяната на световния ред да зяпочне от България. Може да е утопия, но нито е комунизъм, нито социализъм, нито капитализъм, а нов световен ред, в който страната ще се управлява от честни и способни хора.
цитирай
5. mustaci - съгласен съм
22.02.2013 18:13
Какво значение има, че намало други държави в които да няма партии (което не е така). Защо трябва да копираме нещо отвън, което очевидно не работи на местна почва, а не да създадем нещо ново, съобразено с местните условия. Според мен тези депутати (личности) които ще съставят безпартийното правителство трябва да се излъчват от граждански комитети по общини и населени места, в които всеки обикновен човек може да вземе участие. Тези комитети излъчват личности, които са достойни за уважение, имат МОРАЛ и качества за лидери. От тези личности се избират на изборен принцип определен брой (дали ще са 240 или 120 или 50 цифрата няма значение в момента), които да са НАРОДНИ представители. Освен това трябва да има и още едни избори, които да определят курса на държавата за времето на управление на въпросните народни представители (т.е. народа да определи дали здравеопазването, обаразованието или който и да било друг отрасъл е по-приоритетен пред останалите). Така народните представители няма да има нужда да дават обещания, които после няма да изпълняват, понеже вече имат план по който да се движи държавата. Естествено народните представители ще имат определени правомощия (възможност за разминаване с установения курс) за да може да се реагира в непредвидени ситуации. Всичко това съпроводено с прозрачност в действията им, за да няма сегашният произвол и обръчи от "наши" фирми. Така тези представители няма да са конкуренция и да се борят за кокала, а ще работят за по-доброто бъдеще на народа, който им е дал власт. Така се избягва и лидерството в парламента (каквото каже лидера това ще става, а то най-често е ползотворно за въпросния).
Това е най-обща схема по която може да се създаде безпартийно правителство и за да се избегнат порочни практики има нужда от рафиниране.
цитирай
6. alexs - Трябва да си оправим съдебната с...
23.02.2013 02:29
Трябва да си оправим съдебната система и да им стъпим на врата нови правила, а без партии няма ни позволят външни сили 21 век в ЕС и НАТО... кой ще ни позволи! Колкото и да не им харесва на старите муцуни ще трябва да се изритат Чистене на Авгиеви обори предстои и отсяване на зърното от плявата ....погледнете защо в други страни работи партийната система, защото има съд за корумпираните у нас съда е блокиран за да може да се краде законно на едро трябва законите и констиуцията да се променят и да се разблокира съдебната система ! А пък тези дето са преяли с власт и пари нека знаят, че алчноста погубва и има Божи промисъл и Божие възмездие, от което никой не може да избяга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624599
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930