Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 09:39 - Истината за циганията в държавата
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 14.10.2011 16:36


 Една статия, която ми направи впечатление и е по въпроса за циганията в държавата ни, ако може да се смята, че все още съществува такава.

Цигания в държавата", анализира случилото се и случващото се в/около Катуница "Стандарт".

Може да сме българи, но живеем в циганска държава. Всичко, което се случва в последните десет дни, разтърсили България, е потвърждение за това

Катуница подпали общия ни катун, за да блесне пред очите ни, че 20 години живеем в огромна лъжа. Лъжа, че у нас няма етническо противопоставяне; лъжа, че има върховенство на закона; лъжа, че има справедливост и възмездие, лъжа, че младите не се интересуват от политика, лъжа, че народът не се вълнува от циганския проблем.

Държавата изтупа от праха стари идеи заради Катуница, пише "Сега". Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС), свикан от президента Георги Първанов, не начерта реални мерки и възможни решения след случая в Катуница.

Няколкото часа приказки в президентството между председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, министри и представителите на политическите партии доказаха, че само са претоплени стари идеи и много пъти заявявани и бързо забравяни намерения.

Така от безпрецедентно свикания в предизборно време КСНС резултат едва ли ще има, той не предложи нищо, което да не прилича на празно обещание.

Според "Атака" Консултативният съвет е замел проблема с циганизацията.

"Пари" коментира: "И пак обещание за проверка на богатството". Вместо да определи проблемите и да предложи решения КСНС за пореден път предложи проверки на незаконно забогателите. Без да обясни защо НАП и т. нар. комисия "Кушлев" не са свършили вече тази работа.

За "24 часа" Тихомир Безлов се опитва да уточни: "Къде издишат трите мерки на съвета".

И сега държавата няма инструмент да направи ефикасна проверка на незаконно забогателите. Хората с повече от три висящи дела трябва да са в специален регистър.

Идеята е да се чукне клавиш и да се появи досие - на този пет пъти са му повдигнали обвинение, три пъти са го осъдили, излежава присъда, пуснат е предсрочно и т.н.

Сега обаче какво става? Няма обобщена информация. Не можеш да разбереш например кой на какво го е осъдил и кой по веригата го е скатал. Държавата действа чудовищно неефективно. А ако беше една нормална частна компания, тя за нула време щеше да направи информационна система като тази, с която държавата се мотае от 15 г., посочва пробойните анализът. 

"Безредиците правят вота по-непредвидим, прогнозите несигурни. Това ще удължи времето, през което социологическите агенции ще могат да манипулират избирателите.

Много е важно, че всеки такъв капсулиран остатък от времената на соца е изключително взривоопасен. Липсата на реформи ще продължава да поражда размирици.

Затова смятам, че ромите тепърва ще генерират напрежение и ще създават все по-тежки проблеми. Българските политици и социолози са неподготвени да оценят ефекта от такива събития", убедена е г-жа Коларова.

"24 часа" на първа страница обяснява как МВР и прокуратурата не могат да подслушват търговците на гласове, нито да внедряват агент под прикритие за разкриването им.

За тези престъпления законът не го позволява, предупреждава зам. главният прокурор Валери Първанов в интервю за изданието. До абсурда се стигнало след пропуск в НПК. Така дори снимките с джиесеми и апарати няма да се приемат за доказателство в съда.

Приключена е проверката за сигналите и делата срещу Цар Киро. Тя показва, че магистратите не са опъвали чадър над него и фамилията му.

"Дума" на първа страница цитира питане на левия лидер Станишев. "Кой от ГЕРБ е разговарял с Кирил Рашков и това ли е причината да бездейства полицията?"

Въпрос, на който председателят на НС на БСП Сергей Станишев настоя вчера да отговорят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на предизборния им щаб Цветан Цветанов.

Досещаме се за договорки за изборите между ГЕРБ и Кирил Рашков, отбеляза Станишев. 

Той допълни, че в продължение на седмица никой от правителството не дава отговор на важните въпроси около случилото се в Катуница и се прави опит да си "избършат" ръцете с полицаите. А според претендента Ивайло Калфин - краят на ГЕРБ наближава.

В отговор за "Труд" Красимир Велчев, председател на ПГ на ГЕРБ, казва: "Чадърът над Цар Киро е от хора на средно ниво". 

 







Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1615978
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031