Постинг
30.06.2011 08:33 -
Какво месо и колбаси ядем?
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 2762 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 30.06.2011 08:41
Прочетен: 2762 Коментари: 0 Гласове:
16
Последна промяна: 30.06.2011 08:41
Месото и колбасите по магазините са напомпани с нитратна сол, която е силно канцарогенна. Едва ли има човек, който да повярва, че месните произведения във витрините на магазините ни се доближават поне малко до полезността. Сега вече има доказателства, че производители масово са киснали месото, което продават в нитритна сол, за да може да поема то водата буквално като гъба. По този начин масата и теглото на месото се увеличава с цели 50 процента. И така от един килограм месо, се правят килограм и половина колбаси.
По големия проблем не е в това, че производителите мамят потребителя с теглото, а в това, че ползваната нитритна сол е силно канцерогенна. Различни фирми продават вредните добавки дори в интернет, рекламирайки, че дават рандеман 150 %.
Нитритната сол представлява смес между натриев нитрит, хранително качество и йодирана сол. Нейното основно предназначение е за обработка на месо и различни месни продукти. Нитритната сол фиксира цвета, вкуса и аромата на продукта.
Фабрикуване на новини
Проверени факти и вероятни слухове за Ба...
Как полското градче Ленкница гласува еди...
Проверени факти и вероятни слухове за Ба...
Как полското градче Ленкница гласува еди...
ВТОРО НИВО - УСУИ РЕЙКИ
1 декември и разказът на едно момиче, ко...
ДИСТАНЦИОННО ВИДЕО-ЛЕЧЕНИЕ - ОСВОБОЖДАВА...
1 декември и разказът на едно момиче, ко...
ДИСТАНЦИОННО ВИДЕО-ЛЕЧЕНИЕ - ОСВОБОЖДАВА...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари