Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 18:32 - Тровят българина и с пилешкото месо
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 2913 Коментари: 0 Гласове:
9



 Освен, че тъпчат пилетата с вода, търговците инжектират и солиеви разтвори, разни химикали, за които по категоричен начин е установено, че са по-опасни дори от Ешерихия коли.
Солиевите соли са вредни за здравето на хората, предизвикват редица болести.
А пилешкото месо е храна на масовия потребител. Кои са тези фирми, които правят това? Проверка на МЗХ установи, че от 12 фирми за производство на пилешки продукти, седем от тях добавят вода в тях. Нарушителите са "Пилко" ЕООД, "Поло комерс" ООД, "Чикън груп" ООД, "Нанюк интернешънъл" ООД, "СВС 98" ЕООД, "Галус трейд" ООД, ЕТ "Мария Цонкова". В проверените пилешки продукти е константирано наличието на водни и солиеви разтвори от 28 % до 51%. Най- много 51% има в пилешкото месо на плевенския ЕТ „Мария Цонкова” . За това нарушение всяка една от фирмите може да бъде глобена до 10 хил. лв. Според нормативната уредба пилешко месо, към което има добавена вода, трябва да бъде опаковано и с етикет, на който пише, че е заготовка. Всички установени нарушения са извършени от неголеми фирми, които не разполагат със затворен цикъл на производство.

image
Половината от производителите инжектират с опасни разтвори местните продукти, за да увеличат теглото им. Това обяви земеделският министър Мирослав Найденов, който се закани за драконовски глоби срещу мошениците.Напомпването на пилета и филета е вредно за здравето, каза той.
 А аз бих го попитал: " Г-н министър, купували ли сте от виетнамското рибно филе "Пангасиус"? Та там водата е повече от 60%. Ами в другите замразени риби?"

 Освен, че ще бъдат глобени, фирмите нарушители, ще трябва да изтеглят некачественото пилешко от пазара.
Наднормени количества вода и соли не са открити в продуктите на "Градус" - Стара Загора, "Джиев" (Костинброд), "Гала" (Монтана), а "СВС 98" ЕООД е и в двата списъка, тъй като различните й продукти са показали различни резултати.
Ето ви и пет коментара за фирмата на Мария Цонкова от гр. Плевен и други мошеници:

"Как може 10 000 лв . глоба за "Мария Цонкова" Плевен!!! Знаете ли колко детски градини са хранили с това гадно месо дечицата? Работя в ресторант и мога да кажа , че месото и наистина е негодно и освен това най - скъпото в Плевен.Наложи се да спрем да купуваме от нея , за да си запазим клиентите.10 000 лв!!! За толкова години , през които е продавала вода за 8.50 на килограм.....НЕДОУМЯВАМ!"

"Справедливо наказание би било с фиксирана 50% по-ниска цена за неопределен период на време. Тия 10000 смешни левчета ако ще и 1000000 да са, няма да се върнат при ощетените купувачи."

"10 000 ??? смешно, по- добре 1 година в затвор и диета само такива продукти, за тях и за цялото им семейство ! А контролните органи дето толкава година са спали, да върнат на държавата заплатите си в троен размер, за всички години, през които са се правили, че работят. И снимките на тези фирмаджии- всяка вечер по телевизиите, да ги видим тия идиоти, които убиват хората със соли и им продават вода на цената на месо!"

"В Белгия собственниците на такива фирми ги затварят в следственния арест и след дело по бързата процедура в затвора. Фирмата се запечатва, обявява се от прокуратурата във фалит и се продава на желаещите да покрият дълговете и. Продуктите се изземват от търговската мрежа и от гражданите, като им се връщат парите. В Белгия това е един от най-бързите начини да станеш от богат беден."

"В Китай, на собствениците на такива фирми, им пукат манерките на стадиона, с по един изстрел!!
Бойко, чуваш ли??
Отърви народа от мошенници!
Гаражна ракия от която се умира или в най-добрия случай -ослепяваш,салами с трева (соя) и гъз-папир. Бактън! Както казват руснаците.


Правете си изводи и не купувайте пилета с вода или  шунка с вода, защото и там е същото. Време е вече  да се опълчим срещу всички тези мошеници, които мамят и убиват българите.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1628013
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930