Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 11:34 - "Часът на Милен Цветков" - политически обзор с проф. Вучков на 31 юли 2015 г./видео/ и още за цирковете в парламента...
Автор: zlatko1 Категория: Политика   
Прочетен: 942 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.07.2015 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Професор Юлиян Вучков направи политически обзор на изминалата година в предаването "Часът на Милен Цветков”. По случай избирането на Мая Манолова за омбудсман той коментира, че тя е емоционално нестабилна и изключително неподходяща за този пост. 

 По повод съдебната реформа проф. Вучков сподели, че според него реформата е трябвало да изчисти съдебната система от корумпираните хора в системата, но това не се е случило. 

 Според него хората в парламента нямат нужната юридическа подготовка да направят реформа и я определи като „буря в чаша вода”. Професор Вучков сподели, че нищо в политиката няма да се промени, защото никой там не е на адекватния пост и се е превърнал в място за взаимноизгодни услуги.

image
Последен цирк в парламента! Реформаторите направиха отчаян опит да спасят антикорупционния си законопроект, ДПС и БСП напуснаха залата демонстративно. Цачева свика извънреден председателски съвет (обновена)

Реформаторите направиха отчаян опит, в разрез с правилника на работа на Народното събрание, да спасят антикорупционния си законопроект. Димитър Делчев поиска изненадващо в началото на парламентарния контрол удължаване на разискванията по законопроекта. Това обърка парламентарната шефка Цецка Цачева. "Не ви разбирам. Какво искате всъщност", попита тя. "Искаме удължаване и това е", настоя от трибуната Делчев.

 Цецка Цачева обяви поименна проверка, за да се провери кворумът в залата. Депутатите от ДПС и БСП демонстративно напуснаха залата. "Реформаторите си вкараха автогол. Няма да има кворум и ще продължим с парламентарния контрол", коментираха пред ПИК народни представители от опозицията. 

 Въпреки това обаче кворум имаше и предложението за удължаването на дебатите беше прието. "Вие правите абсолютно нарушение. Разбирам желанието на реформаторите да покажат на министър-председателя, че си седят на местата и гласуват. Кога се е случвал такъв абсурд? Става дума за пълен цирк", избухна от трибуната Ангел Найденов от БСП.  Той предложи гласуването да бъде отнето. "Ще се връзнаме на капризите на реформаторите ли? Да вземат да прочетат правилника за работа на парламента", поясни Найденов.

 Цецка Цачева обяви 15 минути почивка и свика извънреден председателски съвет.

БСП и ДПС отрязаха антикорупционното бюро на Кунева. Местан: Корупцията е във властта, как тя ще се бори с нея?!

БСП и ДПС отрязаха антикорупционния законопроект, който се обсъжда днес в парламента. Лютви Местан и соцдепутатът Атанас Зафиров заявиха открито от трибуната на Народното събрание, че няма да подкрепят създаването на предлаганото от вицепремиера Меглена Кунева бюро за борба с корупцията.

 "Корупцията не е абстракция. Става въпрос за злоупотреба с властнически ресурси - било финансови, било при упражняване на властнически ресурси при предоставне на услуги. Корупцията е там, където е властта. Как ще ни обясните парадокса, че с генераторите на корупцията ще се бори орган, назначен от този, който генерира корупцията. Всичко ми напомня за песента: "Когато бях овчарче и овците пасях".  Сега имаме най-добрият Министерски съвет. Обаче има и утре. И тогава ако дойдат не толкова чисти и святи като вас министри, докъде ще я докараме борбата с корупцията?", каза Лютви Местан. 

 "Не е случайно, че именно в последния ден от работата на парламента преди лятната ваканция се предлага обсъждането на този законопроект. Създавате си орган за политически репресии", каза социалистът Атанас Зафиров. 

 "Проблемът на България днес не е толкова в несъвършеството на законодателното статукво, а в неприлагането на законите. И най-добрият закон, попаднал в социокултурна среда, която се съпротивлява, ще се провали. Не сме инвестирали в интеграционния манталитет и на властите, но и на гражданите, за да бъде не само формални членове на ЕС. Този закон се предлага като алтернатива на негативния опит на работата на досегашните органи като Боркор", каза лидерът на ДПС Лютви Местан по време на дебатите за на антикорупционния законопроект. Това не е независим орган, а е пряко подчинен на Министерския съвет, уточни той.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1627485
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930